Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Projekt ke kanalizaci

Od: katerinahollova odpovědí: 9 změna:

Dobrý den,

chtěla bych se zeptat, když se chceme napojit na obecní kanalizaci a budeme si to dělat sami, musíme mít projekt, zda ano, tak nevíte kam se obrátit, nebo si ho můžeme udělat sami? Děkuji

9 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

patrně budete potřebovat od stavebního odboru vydání územního souhlasu (a k němu budete muset dodat spoustu podkladů), začněte tím, že zajdete na stavební odbor obecního úřadu s rozšířenou působností, pod který patříte, tam vám řeknou co a jak

jmhad*
hodnocení

0x

projekt být nemusí jen vyjádření správce /majitele/ kanalizace,který dá podmínky a před napojením zkontroluje jejich dodržení - tak jsem to dělal já

paw*
hodnocení

0x
Zalezi jak jste Velma obec. Ale zajdete za starostou nebo na stavebni urad. ale slide project bude nutny, neb se napojujete na obecni rad. starosta by vam tez Mel doporucit projektanta.

kjanik112*
hodnocení

0x

Zapojoval jsem hodně kanalizací, ale na nějaký projekt jsem nikdy ani nemyslel. Ve složitějších případech jsem konzultoval s pracovníky kanalizací-jen tak po sousedsku-žádné oficiality. Ale: jsou dva druhy kanalizace. 1). Kanalizace, do níž se vypouští jen přepad za septiku -trativody jsou zakázané. Septik musíte nadále mít. 2).Kanalizace, do které se pouští rovnou všechno, přímo. V takovém případě nesmí jít kanalizace přes septik, musí jít z domu přímo do kanalizace a septik se ruší. Zrušení septiku si udělejte sami, neplaťte zbytečně balíky peněz za "odbornou" likvidaci.Pracovníci kanalizace poradí, jak na to. Takže zjistěte si, o jaký druh kanalizace se jedná, a podle toho si to udělejte. Kanalizaci Vám udělá každý zkušený zedník.

pcmani*

projekt záleží na každé obci či městě já vždy napojení i vedení kanalizace vyfotím a pokud je potřeba lze dle fotek dodělat dodatečně hlavně dát pozor na směry hrdel a na spádování

kamill*
hodnocení

0x

Vlastník kanalizácie po súhlase s prípojením urobí na hlavnej kanalizačnej rúre odbočku pre vaše pripojenie a pokial budúce potrubie k vášmu domu nebude hlbšie ako -1,5m dá vám súhlas na svojpomocný výkop -inak to musí kopať firma ,ktorá má možnosť ochrany pred zavalením pri kopaní. Pripojenie ,priemer ,sklon potrubia urobí kvalifikovaný pracovník firmy. Zásypanie urobíte svojpomocne podla pokynov

proč mu radíte, když jsou u vás v SR jiné zákony a normy, resp. postupy?

kolega slovák to píše zhruba dobře, akorát ne v našem jazyce.

hodnocení

0x

Dobrý den, Hodně zálěží na benevolenci úřadu, ale obec jako správce kanalizace by Vám měla být v tomto záměru nápomocna. Podle mě stačí nákres, ale odborně udělaný do katastrální mapy. Pro laika to jednoduché není. Nejedná se však o záležitost statiky, tak snad výkres A3-A4 postačí. Je obvyklé, že se lidé připojují sami, ale funguje to tak, že v průběhu přípravy výstavby kanalizace po komunikaci s občany projektant hlavního řadu zakreslí i přípojky a ty se pak na základě povolení obce a úřadu realizují na základě existujících výkresů.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]