Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Slupka na povrchu betonu

Od: danydj odpovědí: 3 změna:

Po vybourané koupelně v bytě mi vznikl prostor, který jsem musel dobetonovat do původní výšky podlah v bytě, cca 4cm. Udělal jsem beton trošku řidší a po vytvrdnutí mi to udělalo na povrchu takovou slupku, která jde ale dobře seškrábat. Je to nějaký vážný problém a jaký to bude mít vliv na další práce dlažba atd.?

3 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

stonek*
hodnocení

0x

Vážný problém to být nemusí, Vámi zhotovený beton sice vlivem přebytku vody bude mít sníženou pevnost, nebudou však na něj kladeny nikterak velké nároky (lépe to vyzkoušet). Zjednodušeně lze říci, že čím méně vody, tím pro kvalitu betonu lépe, převodněním navíc může dojít k separaci složek jako nejspíš ve Vašem případě. Zlepšení zpracovetelnosti se dosahuje přidáním plastifikátoru, ne vody.

danydj
hodnocení

Je tam na tom takový škraloup který seškrábnu špachtlí. Bude na tom dlažba a po obvodu příčkovky 100,75mm. Nemám to třeba celé přetáhnout lepidle nebo nivelačka?

Slupka na povrchu betonu

hodnocení

0x

nechte jej ješte trochu dozrát! při litém betonu je to běžné!

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]