Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Vlnovcová trubka pro připojení plynu

Od: hanzs23 odpovědí: 6 změna:

Zdravím,

při rekonstrukci bytu, byla natažena i nová cca 3m dlouhá vlnovcová trubka pro připojení plynu ze stoupačky do sporáku.

Dělala to dodavatelská firma. Ovšem nemám od té trubky žádný "papír" že je opravdu na plyn.

Jsou všechny nerezové vlnovcové trubky jak na plyn, tak na vodu?

Bude totiž probíhat revize a chci mít jistotu, že je to v pořádku.

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hop®
hodnocení

1x

Podle Vašeho popisu je připojení v pořádku. Ovšem dodavatelská firma by Vám měla předat veškeré potřebné revize, tedy elektro, plyn, případně revizi od kominíků pokud jste instalovali kotel...

111®
hodnocení

0x

az-pokorny.cz/... tady píší plyn, voda. Není na ni žlutý kroužek? Já když kupoval hadici, měla žlutý a modrýkroužek a nechal se tam takový, jaké bylo použití, plyn=žlutý, voda=modrý.

buss
hodnocení

0x

Se vám divím, vy si necháte něco instalovat a ani vás nezajímá co to je, nezeptáte se? Když kontrolor přišel a že hadice jsou již k ničemu a doporučil "kovové" tak jsem se poptal proč a jaké to má výhody. Platíte a nevíte za co? A co na ně říká int? On vám to revizor řekne a pak se zařiďte.

hanzs23
hodnocení

Firma to měla dodělat včetně revizí, ale jak už to bývá, udělali špatně podlahu, nedodržovali termíny, takže jsme se rozešli ve zlém...

Takže od nich už se nedovím, co to je za trubku...takže proto se ptám, jestli je každý takový vlnovec v pořádku i na plyn, nebo mám radší sehnat novou, kde budu mít v ruce i nějaký certifikát nebo atest.

hodnocení

0x

Nějak v březnu mi plynař, který má oprávnění a povolení, měnil právě napojení plynových spotřebičů nerezovým vlnovcem. Ke sporáku, ke karmě a ke dvěma wavkám pod okny. A mám to vpořádku.

pcmani*

ano napjení je možné ale měla by být potažena žlutou folií

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]