Které jídlo máte nejraději? :)

Od: Datum: 22.08.14 07:54 odpovědí: 15 změna: 24.08.14 11:15

Ahoj,

u mně se v průběhu let chutě měnily. Když mi bylo kolem patnácti měl jsem za nejoblíbenější jídlo boloňské špagety, v osmnácti až dvaceti boloňské lasagne a teď jednoznačně vedou český klasiky typu svíčková na smetaně, knedlo zelo vepřo, koprovka nebo třeba rajská. A kdybych měl vybrat jen jedno jídlo, tak je to asi ta svíčková. :)

Co vy?


Seznam odpovědí:
 
moment čekejte prosím, probíhá přenos dat...
Zobrazení struktury odpovědí v otázce
Skrytí struktury odpovědí v otázce
Zobrazení struktury odpovědí v otázce

 

Odpovědi na otázku:
Od: xixi*
Datum: 22.08.14 08:10

Taky se to u mě mění. V současné době bych se utloukl po brkaši a dušeném vepřovém v mrkvi (i bez mrkve, jen dušené). Tím se ale nikde nechlubím, protože většina lidí by mě tipovala podle postavy spíš na tu svíčkovou nebo knedlozelovepř. Dřív jsem miloval omáčky, teď je nemusím.

Ohodnoceno: 0x
 
Datum: 22.08.14 08:23
avatar

Asi jedno jídlo snad ani nedokážu vybrat. Ale máte pravdu, jsou taková období, dokud se člověk nezasytí. A pak se poohlédne po jiném jídle. Já ráda jím a mám ráda úplně všechno. Nejím jen čaj s mlíkem a to ani jako pytlík s čajem zavařeným přímo v mléce. Na co mám chuť, to si uvařím. Naučila jsem se, když mě vezmou mladí do restaurace, nechat si vybrat a zkonzultovat to. Je tolik jídel, kdy se v jídelním lístku neorientuji a ani si nedovedu kombinace představit. A mám obavy. Mladí to znají a já okusím něco nového. Naposledy to byl candát s krémovitým listovým špenátem a ještě s něčím+zapékané brambory. Paráda až na půdu! Pití si také nechávám vybrat. Soda ve vysoké sklenici, spousta ledu, dole nějaký sirup, kapka alkoholu a lístky máty. Už nevím, jak se to jmenovalo. Dobrota. ;) Dnes budu dělat plněné papriky, sekanou smíchanou s uvařenou rýží, obložím je oloupanými rajčaty, která pak sjedu ponorákem. Těším se na to. :-D

Ohodnoceno: 0x
 
Od: hop®
Datum: 22.08.14 08:26
avatar

Opravdu je těžké vybrat jedno jídlo, i já mám různá období, kdy preferuji různé tipy jídel, většinou ale zůstávám u české kuchyně. Snad jediné jídlo, kterým nepohrdnu nikdy, je klasický dobrý guláš s knedlíkem.

Ohodnoceno: 0x
 
Datum: 22.08.14 08:34
avatar

Pání, tak to je velmi těžké vybrat. :-D Každopádně pokud se jedná o českou kuchyni, tak miluji svíčkovou na smetaně. Ta byla vždycky moje nejoblíbenější.

Ohodnoceno: 0x
 
Datum: 22.08.14 08:41
avatar

Hlavně polívku, je jedno jakou A pak už snim cokoliv.

Nikdy nepohrdnu řízečkem nebo franc. bramborama.

Ohodnoceno: 0x
 
Datum: 22.08.14 08:45
avatar

I když se tazatel asi ptá na klasická teplá jídla, tak za sebe musím napsat chleba. A nezdravý teplý ze všeho nejraději.

S máslem a pažitkou, cibulí, rajčátkem... Teď zrovna koušu do vlastního chleba typu "stromboli", zamotala jsem si do něj česnek a uzené. Nad všechny svíčkové a řízky a bifteky... .

Ohodnoceno: 0x
 
Od: jumba
Datum: 22.08.14 10:16

Nejím žádná sladká jídla. Jinák jím všechno, co uvaří babička, mamina.

Nejraději mám: 1) pořádný kus řízku, domácí bramborový salát.

2) svíčkovou

3) kachnu se sladkým a kyselým zelím a chlupaté knedlíky

5)bramboráky, navrch opečené kuřecí maso, kopeček čerstvého krájeného červeného a bílého zelí, nakolečka salátovou okurku a nakrájenou červenou papriku, porek. To je neskutečná bašta.

Ohodnoceno: 0x
 
Datum: 22.08.14 10:23
avatar

svíčková je česká klasika, ketrá nikoho nemůže urazit, ikdyž národy z východu by se asi divily (nemyšleno nijak hanlivě). Jsou asli i varianty svíčkové podle krajových zvyklostí, podobně jako u zelňačky červené a i blé. Podle mě je vinikající věcí čerstvý losos lehce smažený s nějakou vhodnou přílohou jakou je např. opékaný brambor a zelenina, ev. pro čechy třeba i s bramborovým salátem. Každému doporučuji, ale vše je o surovinách. Už jsem zažil i lososa, ze kterého se mi málem zvedl "kufr". Základem každého vaření je dobrá surovina a šikovné ruce. Češi si dnes myslí, že kuchní za 200 - 300tis. mohou něco vylepšit, ale to je spíš mýtus. Viz Pohlreich a gril pod stříškou . . . není co řešit.

Ohodnoceno: 0x
 
Od: mcgregor
Datum: 23.08.14 09:06

Nejchutnější jídlo jednoznačně kynuté, tvarohové knedlíky s višněmi, mňam - od babičky. Zdravím tímto tam na onom, babi.., a potom hned v závěsu knedlo-zelo-vepřo. Svíčkovou teda nemusím. Přijde mi to taková podivná, nasládlá chuť a v kombinaci s masem, nic moc, ale dá se to pozřít :D

Ohodnoceno: 0x
 
Datum: 23.08.14 09:44
avatar

Já to mám jednoduché. Maso, maso a zase maso. Pečené, smažené, vařené, grilované. Prostě maso všeho druhu a v jakékoli úpravě. Jsem masoterián. Ne, že by mi třeba zelenina nechutnala, ale je mi po ní špatně a tři dny mi po ní skáčou z krku havrani. Takže MASO ;)

Ohodnoceno: 0x
 
Datum: 23.08.14 09:54

Tak tu asi budu za exota *smich*. Šišky s mákem. DOMÁCÍ mák, čerstvě umletý, moučka cukr a polít DOMÁCÍM rozpuštěným máslem *ua*. Není nad větší baštu*palec*

Jo a když se ty uvařený šišky ještě před podáváním pěkně do křupava upečou, tak kam se hrabe guláš i svíčková :-D

Ohodnoceno: 0x
 
Datum: 23.08.14 09:53
avatar

Svíčková je asi na jednom z předních míst u hodně lidí. Ovšem takovej tři dny odleželej guláš, k tomu měkký chleba, to taky nemá chybičku.

Ohodnoceno: 0x
 
Datum: 23.08.14 11:33
avatar

Já mám hooodně ráda lečo, právě jsem ho navařila největší kastrol co mám:)) Na druhém místě bramboráky a nemusí být ani obložené masem. Pěkně česnekové ( manžel si je posype mletým cukrem:)) Pak taky můžu smažený květák, to se vždycky přeže...jím. No a domácí bramborový salát a hospodský guláš. Ale takovou uplně jedničku vyloženě nemám

Ohodnoceno: 0x
 
Datum: 23.08.14 15:29

Ahoj. Tak, určitě bych nechal svoji porci leča své kolegyni nade mnou. Ale to neznamená, že když ho někdo udělá a nabídne, tak to neokecávám a baštím. Zbaštím skoro většinu jídel. Hlavně, že ho nemusím klohnit. Mí přátelé, po blízkém okolí už vědí, čím mi udělat radost. Ale, taky některé dokážu spáchat vlastnoručně. Ryby, zabít, oškrabat, vykuchat, naporcovat na podkovy, obalit a opéct. Velké mňam. Jen synek mě naštval. Hajzlík jeden, rozcapenej maminkou. Prej, je to ode mě jako Trabant. Poslouží, ale nenadchne. Vlastně už vím. Na vojně, v Podbořanech nám spáchali kaši z kukuřice. Neslaná, nemastná a s kusama ještě tvrdých zrn. To fakt nešlo. A že, vojenskej hlad je strašnej. U bojováků zvlášť.

Ohodnoceno: 0x
 
Od: mil®
Datum: 24.08.14 11:15
avatar

Grilované kuře, řízek s bramsalátem. Jinak sním skoro vše, teda mimo koprovky, tu opravdu jen s velkým sebezapřením.

Ohodnoceno: 0x
 

 

 

 

 

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz

 
Copyright © 2004-2016 Poradna Poradte.cz. Všechna práva na poradně Poradte.cz vyhrazena.