Nejste přihlášen/a.
Ahoj. Eulalie, nech to být Ten nick poněkud dost napovídá. Přes to vlak nejede. To radím já tobě. Nekaž si zbytek neděle. Ahoj.
Není, není, není. Jestli chcete mít ty starší pleny opravdu dobře vyprané a perfektně čisté, vyvařte je ve větším hrnci s nastrouhaným mýdlem a pak důkladně vymáchejte. Kupte si úplně obyčejný hrnec, na ten máte. Květnová vůně podstatu Sava nezmění, jen zakryje jeho chlorový zápach. Myslete na zdraví svého dítěte.
Je dobré občas i normální věci vyvařit na devadesát a více stupnů. Miminkovské košilky, prostěradýlka do postýlky, osušky tetra, pleny, (ne vždy použijete jednorázovky), žínky, bryndáčky, utěrky na nádobí, prostěradla, bílé polštáře, kapesníky, i některé froté ručníky je dobré někdy vyvařit, noční košile, atd. Samozřejmě vyváříte jenom látky, prádlo, které vyvářku snesou. Lněné, bavlněné. Mám hodně věcí vyrobených před mnoha lety, takže bez umělotin a vlastně i roky prověřené, že se dá ta daná věc vyvařit. Myslím, že by jste měla spíše investovat do nové pračky. Bude Vám nyní velmi pomáhat při každodenním starání se o miminko. Ulehčí a usnadní Vám péči.
Ještě v říjnu a listopadu můžete sušit prádlo venku, je pak voňavé a když pleny budete žehlit, tak zlikvidujete všechny zárodky nemocí.
Ne, v Savo plíny vyprat nelze. Nemusíte se bát vypraných plen, protože co nezničí voda 90°C s mýdlovým práškem, to bezpečně zlikviduje horká žehlička. Pozor, některé prášky na vyšším stupni ztrácejí účinnost.
Já jsem hodně pečlivá, ale vím z praxe, že nejnemocnější děti byly z úskostlivě čistotných rodin. Tyto děti se nesetkávaly s choroboplodnými zárodky a nedokázaly si vybudovat imunitu, obranný systém. A také měly nejvíce alergií. Byly jako kytičky ze skleníku. Stačil průvanek a okolo přešlo dítě s rýmičkou a ony byly vážně nemocné. Nebuďte příliš uzkostná, vaše dítě nebude mít šanci na zdravou a spolehlivou imunitu.
Už 14 dní jsem prababičkou a ve školkách mám odslouženo několik desetiletí a to, co vám píšu prostě vím naprosto jistě.
Však já nepíšu nic o hrnci. Každá pračka umí vyvařit na 90°C. Hrnec nekupujte, je to zbytečný krám v domě. Počkejte na novou pračku nebo vyvařte u rodičů. Bakterie zlikvidujete a bílou barvu plenečky stejně ztratí po první šťávičce z mrkvičky. K miminku už napřed gratuluji. V životě je mnoho věcí, které žena zažije několikrát, ale těhotenství a miminko jen 2x? 3x? Ať se miminko narodí do zdraví a do štěstí!
Asi bych savo na praní věcí pro miminko nepoužila. Jsou i jiné prášky. Mám vyzkoušený prášek Lowela, ten se mi zdá dobrý.
Vyvařit plíny můžete i na sporáku v hrnci. Přidáte jen prášek na praní a vaříte. Nic na tom složitého není... Vyvaření zlikvidujete choroboplodné zárodky, navíc jsou plenky pak hezky bílé. Doporučuji toto udělat.
OK, to je lepší nápad, 90tka úplně stačí, ale... měla jsem kdysi takový hrnec, neměl více, než 10 l, tedy žádný obří hrnec, dobrý na manipulaci a pár plínek se tam vešlo, neskladujete přece plíny na stohy. Takové vyvaření s mýdlovými vločkami, to je prostě nejlepší . No ale pračka na 90 (bez Sava, s něčím přijatelným) dobrá.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.