Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Parním čističem proti blechám v bytě?

Od: beliska odpovědí: 6 změna:

zdravím,myslíte že by parní čistič s teplotou páry 110 stupnů dokázal zlikvidovat blechy v bytě?( koberce atd.) to stříkání všemožných jedů ve spreji už mě nebaví.máme sice doma 2 kočičky již odblešené různými frontliny a fyprysty,obojky už taky měli ale nic nebylo uplně ok.prosím poraďte, nebo jestli už to někdo zkoušel?. prosím nepište mi ať vyženu kočky z domu atd.děkuji všem za rady

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

1x

Nedovedu si představit jak byste tím čističem důkladně dokázal ošetřit celý byt...

Nicméně v bytě zacpěte všechny otvory, ukliďte potraviny, naplánujte si i s kočkama společnou dvoudenní dovolenou mimo byt a v bytě zapalte toto.

Hubí to všechno a všude.

Příští víkend to celé zopakujte a je po blechách.

A samozřejmě je potřeba kočky důkladně odblešit.

paw*
Zajimave. Slo by i do.sklenika na msice?
Jinak proti blecham.doma strikame Biokill.
kutululu

Pozor, Biokill je sice velice účinný, také používám, ale pro kočky je TOXICKÝ! Já jsem s blechami v bytě bojovala 3 měsíce a používala jsem Bolfo sprej. Jeden sprej mi stačil na jednu týdenní dávku postřiku škvír, zákoutí, zadních stěn nábytku a míst, kam člověk běžně nedosáhne rukou uklidit. To jsem opakovala pak ještě asi 5 týdnů. Sice to není zrovna levná záležitost, ale za zbavení se blech mi to stálo ;)

requied, děkuji za upozornění. Dříve bývaly tablety, které se zapálily a dým bezpečně všecko zlikvidoval. Jmenovalo se to Dymogan. Dlouho nebylo nic, až toto, na co upozorňujete.

paw*

Jeste jedna vec. Mate s tim nekdo zkusenost? Jak moc to smrdi a jak to zasmradi cely byt? ABy to nebylo, jako kdyz tam nekdo vyhuli krabku cigaret.

frosti*
hodnocení

0x

Můj pejsek měl také blechy, na to období nevzpomínám v dobrém, bylo to šílené a vůbec Vám nezávidím. Co se týče parního čističe, obávám se, že to asi stejně moc nepomůže. My jsme měli přípravek přímo od veterináře. Sám říkal, že pejska máme odblešit až jako posledního, protože na sobě má minimální počet blech, všechny se ukrývají v bytě. Tím přípravkem jsme postříkali všechny skříně, deky, polštáře a oblečení. Textil jsme uzavřeli na 24 hodin do velkých pytlů, aby se to pořádně zapařilo a vydusilo. Koberec jsme s tím také postříkali a přikryli igelitem, postele též. Pejska jsme odblešili v jiném bytě, postříkali ho stejným přípravkem + jsme ho vykoupali v nějakém speciálním šamponu. Obojek proti blechám jsme mu nedávali, protože i přes tento obojek na sobě blechy měl. Koupili jsme v lékárně takovou malou ampulku proti klíšťatům a blechám, tu jsme mu vylili za krk, to se mu dostalo do krve a už to na něj nevlezlo. Bohužel nevím jak se ten přípravek od veterináře jmenoval, ale bylo to to jediné co pomohlo. Ty přípravky z drogerie jsou takřka k ničemu. Pamatuji si, že ten přípravek nebyla vůbec levná záležitost. Půl litru cca 800 Kč. Ale ty peníze za ten klid stály.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]