Nejste přihlášen/a.
Poradí mi někdo, zda se vyplatí pro TV víc satelit nebo UPC? Máme dobrý satelitní příjem ale stále nerozumím tomu že si k
satelitu musím koupit tv-kartu a dokonce že má omezenou dobu užívání? A je to u všech značek satelitů stejné? Jde mi o
to zda není zbytečné platit každý měsíc UPC 260,-Kč když máme dobrý satelitní příjem-všude kolem nás jsou satelity. Ale
zajímají mně ty tv-karty, zda vyjdou levněji než UPC. Díky za rady. Milena.
A to UPC je taky ze satelitu a nebo z kabelovky?
Nevím přesně co myslíš pod pojmem koupě televizní karty. Ale funguje to asi takto: Ať už je to kabelová televize nebo satelitní televize, tak musí být nějakým způsobem zakódovaná, aby se na ni každý nemohl dívat zadarmo.
Proto ti kabelový operátor nebo satelitní operátor nabídne svůj přijímač a ještě dekódovací kartu. Takže po zaplacení měsíčního poplatku ti operátor pošle nějaká data na dekódovací kartu a díky tomu ti budou fungovat programy, které sis zaplatila.
Pokud programy příští měsíc nezaplatíš, tak ti zase programy zablokují a nebudeš vidět nic, dokud nepošleš další platbu.
A každý operátor (ať kabelový nebo satelitní) má několik balíčků, ze kterých si zákazník může vybrat. A záleží pouze na tvých preferencích a finančních možnostech, kterou nabbídku zvolíš.
jen doplním skylink koupíte kartu za 2000 a máte ji napořád jen jednou ročně zaplatíte 400 servisní poplatek nebo si můžete koupit placené programy a vyjdou od 250kč měsíčně v tomtopřípadě se servisní poplatek neplatí
Díky za odpověď - UPC je kabelovka. Má to jisté výhody že na příjem nemá vliv počasí-myslím. S parabolou může vítr pohnout a je po signálu. Měli jsme jeden čas Digi-TV a stačila třeba mlha a hned byly problémy. Servis na dvě věci, co
si člověk sám neudělal to neměl. A stále platil, Satelit a vše ostatní bylo jejich. Pořád mi nějak nejlíp vychází vlastní satelit.
Sice větší počáteční investice ale neplatit do nekonečna. Ještě se zeptám v obchodě jak je to s tou kartou. M.
Když je parabola řádně upevněná a alespoň osmdesátka, tak se nehne a signál funguje i v bouřce či jiným škaredým počasí.
Osobně tvrdím, koupit si nějaký satelit postavený na Linuxu. Pravda, někdy trošku složitější nastavení, ale zase to umí úžasný věci.
Kartu musíš mít, bez ní ti půjde jen ČT 24. Skylink dává po zakoupení snad první rok zdarma, pak každej měsíc 32 korun. Nadosmrti zdarma to nebude.
I bez karty se lze zabavit celý den
ČT24, Óčko, Relax, Rebel, Šlágr, Regionálnítelevize.cz, TA3, NoeTV, TV Lux, Tv8, Active, TVRegina.
Sákryš, sám se divím kolik programů je volně přístupných. I když pravda, kvalita z valné většiny nevalná.
momentálně neznám žádného poskytovatele TV programů zdarma, minimálně je tam koupě karty za cca 2000,- , satelitního přijímače s parabolou a měsíční servisní poplatek momentálně cca 32,-Kč, loni to bylo 29,- (Skylink - původně Czech link, placený najednou na 12 měsíců předem); pokud vám stačí přijímat volné programy a k tomu pouze programy ČT, lze toto dojednat a je to bez měsíčního poplatku těch současných 32,-
Z karty Skylink jde udělat Karta ČT (viz: tvp.ceskatelevize.cz/... ) na které půjdou programy české televize. Ovšem jenom ty. "Zájemci musí vyplnit formulář, obsahující... předtištěné krátké prohlášení, že zákazník žádá o poskytnutí přístupu k programům ČT přes satelit prostřednictvím konverze své přístupové karty na Kartu ČT s vědomím toho, že žádné jiné programy kromě programů ČT (ČT1, ČT2, ČT Sport a nekódovaný program ČT24) nebude možno na této kartě po její konverzi přijímat. Nový program ČT :D/art je možné sledovat jen na kartách Skylink ICE a Skylink Irdeto TCE."
Ale možná má @nonek na mysli jiné řešení, kde půjdou i volné programy.
Z vlastní zkušenosti k UPC NIKDY! Varuji Vás.s UPC čekají na odběratele jen křivárny a zdražování bez upozornění!
ještě doplním: při platbě měsíčního servisního poplatku 33,-Kč (původně jsem uváděl 32,-Kč; omlouvám se) získáte 42 českých a slovenských programů, viz toto
a k tomu veškeré volně šířené programy ze stejné družice, ze které vysílá Skylink (a více, pokud budete mít na parabole další konvertory na další družice)
můžete si objednat i balíčky
ale to asi není váš případ... snad pro další zájemce ...
Ještě taky záleží, co chcete za programy. Jestli chcete základní nabídku, tak to jde i bezplatně. Stačí si u UPC jen platit internet a základní tv programy (I hd) jdu zdarma, cca kolem 42 programů.
Díky moc všem za rady, už jsem se ptala v obchodě a vypadá to že satelit je výhodnější než UPC. A úplně nejlepší je prý koupit vlastní anténu pokud máme dobrý příjem což máme tak zkusíme nejdřív tu anténu, eventuelně potom satelit. M.
Ještě si to tím satelitem dobře rozmyslete. Já jsem se právě se SKYLINKem rozloučil, protože jsou to podvodníci. Když jsem za 2000,- Kč kupoval TV kartu, tak mi slibovali, že se budu doživotně zdarma dívat na české a slovenské programy. Pak změnili kódování a musel jsem si koupit za 600,- Kč další kartu IRDETO. Za nějaký čas přišli s tzv. servisním poplatkem 29,- Kč měsíčně, který nyní zvýšili na 33,.- Kč. O kolik ho zvýší třeba za rok?
Pokud byste využili Internet od UPC, tak máte spoustu TV programů k tomu zdarma a bez starosti s nastavováním parabolické antény (která se může časem pohnout nebo vám ji zničí vandalové). Platím 430,- Kč měsíčně, mám 40 Mb rychlý Internet a TV programy ani nestačím všechny sledovat:o)) A jsou v HD kvalitě !
Ten satelit A3 a A1 jsem měl na chalupě, kde jsem přešel na pozemní TV vysílání, které je zdarma. V městském bytě mám UPC kabel.
To je zajímavá rada, určitě se na to zeptám. Proč platit internet a TV zvlášť, ve výsledku zaplatím 2x tolik. Díky moc. M.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.