Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,
zajímalo by mne co si myslíte (třeba z vaší zkušenosti) o zateplení studny. Jde o cca 20 m hluboký vrt, který je vyústěn do skruže, čerpadlo je ve vrtu a trubky vedou zemí do objektu. Studna je na vysočině, odběr vody nepravidelný (nárazový). Zamrzne / nezamrzne?
Popis obrázku:
zelená: dřevěný dekl
modrá: polystyrenové zateplení - strop vrstva 24 cm, stěny vrstva 2 cm
hnědá: zemina
šedá: těleso skruže
černá: vodovodní trubky
oranžová: ochraná trubka vrtu
Zdravím , mám to podobně ve stejných klimatických podmínkách již 4 roky a zatim dobrý . Akorát ten polyš mám trošku níž , aby nepromrzalo moc z boku. Toto opatření s polystyrénem jsem udělal , až když mně to zamrzlo. natáhl jsem prodlužku a pustil tam 100 žárovku a dal polystyrén. Za hodinku to povolilo a od té doby dobrý.
Na Vysočině, na České Sibiři?
115 cm je jen tak tak, za normální zimy to asi vyjde, ale když uděří na 14-20 dní mráz -22°C, asi bych se toho obával..
Sice může jít teplo odspodu, aqle to bude málo na izolaci z boku 2 cm.
Jsou trubky ještě nějak izolovány? Třeba Tubexem?
Na Svratouchu bývají tuhé zimy, nejhorší na Vysočině..
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.