Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Zamrzání studny - zateplení

Od: chalupar* odpovědí: 7 změna:

Dobrý den,

zajímalo by mne co si myslíte (třeba z vaší zkušenosti) o zateplení studny. Jde o cca 20 m hluboký vrt, který je vyústěn do skruže, čerpadlo je ve vrtu a trubky vedou zemí do objektu. Studna je na vysočině, odběr vody nepravidelný (nárazový). Zamrzne / nezamrzne?

Popis obrázku:

zelená: dřevěný dekl

modrá: polystyrenové zateplení - strop vrstva 24 cm, stěny vrstva 2 cm

hnědá: zemina

šedá: těleso skruže

černá: vodovodní trubky

oranžová: ochraná trubka vrtu

Zamrzání studny - zateplení

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

nezamrzne do šachty půjde teplo ze spod

juvla*
20.08.14 20:22
hodnocení

0x

nezamrzne

pavelv*
hodnocení

0x

Nezamrzne. Máme stejné rozměry, bez zateplení s betonovou deskou. A v zimě se na desce ani okolo studně nedrží sníh.

instalater*
hodnocení

0x

Zdravím , mám to podobně ve stejných klimatických podmínkách již 4 roky a zatim dobrý . Akorát ten polyš mám trošku níž , aby nepromrzalo moc z boku. Toto opatření s polystyrénem jsem udělal , až když mně to zamrzlo. natáhl jsem prodlužku a pustil tam 100 žárovku a dal polystyrén. Za hodinku to povolilo a od té doby dobrý.

hodnocení

0x

Na Vysočině, na České Sibiři?

115 cm je jen tak tak, za normální zimy to asi vyjde, ale když uděří na 14-20 dní mráz -22°C, asi bych se toho obával..

Sice může jít teplo odspodu, aqle to bude málo na izolaci z boku 2 cm.

Jsou trubky ještě nějak izolovány? Třeba Tubexem?

Na Svratouchu bývají tuhé zimy, nejhorší na Vysočině..

pcmani*
20.08.14 23:12

nezamrzne

hodnocení

0x

nezamrzne, máme bez izolace a není problém

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]