Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,
doupili jsme srub bez vody a elektřiny. Myli by jste nádobí v dešťovce ze sudu? Já asi jo. Nebo se dešťovka nějak desinfikuje? Díky
No to lze taky, ale mě šlo o to jak to dělají ostatní. Třeba v létě kvůli umytí 3 talířků se mi nebude chtít zatápět v kamnech. Třeba modrou skalicí při správném dávkování se asi nedá nic zkazit. Když se děti nalokají v bazénu, kde je voda 3 měsíce stará a padá tam různý bordel a jsou tam rozkládající se brouci atd.a je tam chemie tak se jim nic nestane.
Jako děcka jsme myli na táboře i v potoce takže nějaká dešťovka na tom bude líp. Jo a nikomu nebylo potom špatně.
No a nejen jako decka. Kdyz se jde taborit, na vandr a pod... tak vzdy stacil potok, pisek a jakepak copak.
Já bych se toho nebál, ostatně v přírodě jsme to nikdy jinak nedělali.
Dneska je kde kdo posedlý všecko čistit a desinfikovat a to podle mě taky není dobře, člověk je součástí přírody, není chirurgický sál. Ale samozřejmě všeho s mírou.
Taky máme chatičku bez vody a elektřiny a přiznám se, že poslední dobou to víceméně z lenosti řešíme tak, že jíme z plastových jednorázových talířů, které po ušpinění hodíme do pytle a odvezeme do města, kde je vyhodíme. Jsou to tak čtyři tenké talířky za víkend. Hrkky a příbory normálně opláchneme v dešťovce, když je toho víc, tak vodu ohřejeme na kamnech.
Je to hnus. To to nádobí nemusíte mýt vůbec, jenom si ty talířky olízejte. Dešťová voda obsahuje koliformní bakterie, které se vám ještě během stání v sudu hezky pomnoží. Párkrát se takový vody napijete, a nic se vám třeba nestane, a nebo taky třeba dostanete krvácející zánět tlustého střeva. V zemích třetího světa je to častá příčina smrti, to že nemají přístup k pitné vodě. Proč si nekoupíte plastové nebo papírové tácky a kelímky?
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.