Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Mytí nádobí v dešťové vodě

Od: haninka* odpovědí: 15 změna:

Dobrý den,

doupili jsme srub bez vody a elektřiny. Myli by jste nádobí v dešťovce ze sudu? Já asi jo. Nebo se dešťovka nějak desinfikuje? Díky

15 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

machr*
hodnocení

0x

Co takhle jí aspoň převařit?

haninka*
hodnocení

No to lze taky, ale mě šlo o to jak to dělají ostatní. Třeba v létě kvůli umytí 3 talířků se mi nebude chtít zatápět v kamnech. Třeba modrou skalicí při správném dávkování se asi nedá nic zkazit. Když se děti nalokají v bazénu, kde je voda 3 měsíce stará a padá tam různý bordel a jsou tam rozkládající se brouci atd.a je tam chemie tak se jim nic nestane.

majsterjoe*

*smich* no nevim, kdyz se decka nalokaji ve "spinavem"rybnice, taky se jim nic nestane.

Tak az budete mit toho nadobi vice, tak zatopite na tech kamnech a nahrejete vodu. Hrnky bych neresil.

zztop*
hodnocení

0x

Jako děcka jsme myli na táboře i v potoce takže nějaká dešťovka na tom bude líp. Jo a nikomu nebylo potom špatně.

majsterjoe*

No a nejen jako decka. Kdyz se jde taborit, na vandr a pod... tak vzdy stacil potok, pisek a jakepak copak.

Já bych to tak "čistě" neviděla. Voda tekoucí v potoce a stojící několik dní v sudu na sluníčku, to je sakra velký rozdíl. I když si taktéž nemyslím, že by se v dešťové vodě nedalo mýt nádobí. Určitě bych ho pak ale utřela, nenechávat zbytky vody zaschnout, utěrky po každé návštěvě vyprat.

milan23*
hodnocení

0x
Nevidím v tom problém, pokud je sud čistý, nejlépe plastový a střecha není z eternitu.Vodu bych vydesinfikoval jen troškou sava kvůli tomu, že se ze střechy může splavovat ptačí trus.Jak už bylo napsáno, myli jsme ešusy i v potoce a dobrý.Alespoň se děcka trochu utuží a neskolí je každá blbost.

hodnocení

0x

Já bych se toho nebál, ostatně v přírodě jsme to nikdy jinak nedělali.

Dneska je kde kdo posedlý všecko čistit a desinfikovat a to podle mě taky není dobře, člověk je součástí přírody, není chirurgický sál. Ale samozřejmě všeho s mírou.

Taky máme chatičku bez vody a elektřiny a přiznám se, že poslední dobou to víceméně z lenosti řešíme tak, že jíme z plastových jednorázových talířů, které po ušpinění hodíme do pytle a odvezeme do města, kde je vyhodíme. Jsou to tak čtyři tenké talířky za víkend. Hrkky a příbory normálně opláchneme v dešťovce, když je toho víc, tak vodu ohřejeme na kamnech.

buss
hodnocení

0x

Já to tak dělávám, jednou za čas umyjete v teplé. A budete odolní.

hodnocení

0x

Pokud si zajistíte nějakou rozumnou filtraci, zamezíte přístupu světla a havěti k vodě, tak v tom nebude větší problém.

Občas trocha sava a nic se nemůže stát.

haninka*
hodnocení

Díky milanovi a minstrelovi. Tekoucí voda je tekoucí voda a voda v létě v sudu třeba s utopenou myší je něco jiného. Budeme to řešit kapkou sava. Taky nejsem žádný rozmazlenec, ale tohle mě zajímalo.

figurek*
hodnocení

0x

Jestli jste skauti, pak klidně nádobí v dešťovce umývejte.

Jen vás upozorňuji, že v déle stojící dešťové vodě budete mít larvy komárů a podobné havěti. Dobrou chuť.

petrat
hodnocení

0x

Je to hnus. To to nádobí nemusíte mýt vůbec, jenom si ty talířky olízejte. Dešťová voda obsahuje koliformní bakterie, které se vám ještě během stání v sudu hezky pomnoží. Párkrát se takový vody napijete, a nic se vám třeba nestane, a nebo taky třeba dostanete krvácející zánět tlustého střeva. V zemích třetího světa je to častá příčina smrti, to že nemají přístup k pitné vodě. Proč si nekoupíte plastové nebo papírové tácky a kelímky?

hahanaj*
hodnocení

0x

řešila bych to jednorázovým nádobím

hodnocení

0x
Také jsme dříve na vandru myly nádobí v potoce, pak jsme koupili chatu, kde nebyla voda tekoucí, tak jsem si tam dala vařič na plyn a vždy jsem si trochu vody na nádobí uvařila. Pak za delší dobu, když jsme jezdili vandrovat, tak mi kluci dali tablety a podobné co čistí vodu na pitnou, tak jich pár v zásobě mám ;)

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]