Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Smrad z odpadu

Od: klabanos odpovědí: 8 změna:

Dobrý den, mám problém. V novém RD mám z odpadů (WC, myčka, dřez, sprcháč atd.) vyvedeny dva vývody na půdu. chtěl jsem to nechat vyvést nad střechu jak se to normálně dělá, ale instalatér povidal, že to je zbytečný, že mi na půdu dá odvětrávací hlavice a že to bude stačit. Bylo mi to divný, ale dal jsem na rady instalatéra. Vše bylo asi týden v pohodě, ale teď mám v celém patře příšerný smrad z odpadu a jde to právě všechno z půdy. TY hlavice vypadají takto:

jablonec.cimbal.eu/...

ty hlavičky mám utažené a stejně to smrdí všude. Nevím co dělat rychle...jestli to nechat vyvést nad střechu nebo co. Díky za každou radu.

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hujer123*
hodnocení

2x

To nejsou odvětávačky, ale přivzdušňovačky. Pokud nejsou vadné a jsou správně namontované, tak zápach nepropouštějí. Zavolal bych toho instalatéra, ať to dá do pořádku. Mám je na půdě cca 15 let bez problému.

pcmani*

přesně tak přivzdušnovací hlavice nepustí smrad pokud není vadná a nezasekne se skuste ji poklepat jestli se nezaskla když nepomůže reklamovat at je vymění

moula*
hodnocení

1x

Doporučuji zavolat toho instalatéra a řešit to s ním. Možná bude problém jinde !

2kedar*
hodnocení

0x

Odvětrávačky jsou od toho, oby odváděly pachy mimo barák. Tím i mimo půdu.

Tady nemá šetření místo.! Zkrátka ta trubka odvětrání měla končit nad střechou.

A pokud to neuděláte, smradu se nezbavíte. Nebyl ten instalatér Schrek.? :-D

jmhad*
hodnocení

0x

Přečíst si smlouvu o provedení práce /objednávku/ a reklamovat zmetek

repkin*
hodnocení

0x

Tohle není odvětrávání ale přivzdušňovací hlavice. Vevnitř je takový plastovž kolík, který se občas sekne a pak propouští smrad, stačí do něj klepnout a on zas zapadne na místo, event. ho opláchnout vodou (vyčistit), ale zas to vydrží jen určitou dobu. Ideální řešení je opravdu to vyvést ven z domu. Já to bohužel při rekonstrukci špatně řešil, že to mám na WC, uvidím, zda to nějak časem předělám.

doplněno 20.08.14 21:39:

banikpico: to sice ano, ale pořád musí být instalované venku, ne vevnitř.

instalater*

Zdravím . Souhlas s repkinem. Já bych to přirovnal k plynové masce , kterou všichni známe. Podobný ventilek , ale daný obráceně. Povolit , proklepat popřípadě vyčistit. Dlouho jsem už nestudoval normy , tak že si nejsem 100% jistý , ale zdá se mi , že každý barák by měl mít jedno přivzdušňovací potrubí vyvedeno nad střechu. ( jsou tam neustále změny a dodatky)

banikpico
hodnocení

0x

HL 900 NECO DN 100 je dobré řešení, nejsou s nimi problémy. Jsou osvědčené.

Zkontrolovat zda - li jsou zavodněny všechny sifony.

hutterer-lechner.com/...

Hodně zdaru.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]