Nejste přihlášen/a.
Obracím se na forum s tímto dotazem. Při vaření v nerezovém (netlakovém) hrnci, který má sendvičové dno, se dno po zahřátí značně vyboulí tak, že hrnec se začne na plotně kolébat. Nemá s timto problémem někdo zkušenost? Nechá se takový hrnec opravit? Předem děkuji za případné odpovědi. Tatik
můžete poskytnout výrobce? abychom se vyvarovali koupě; jinak, pokud je v záruce, tak reklamace; pokud ne, nepoužívat na sklokeramice a el. plotýnkách, snad indukce a pak plyn...pokud plyn a indukci nemáte, tak snad darovat někomu s plynovým sporákem nebo nepoužívat na ohřev ani vaření, ale je to přece jen hrnec! ...máme také jeden takový, ale ten nemá sendvičové ale jen zesílené dno a sklokeramiku; přemýšlím o stolové brusce, snad ta nerovnost nebude tak velká, že nakonec z něj bude řešeto...jiné řešení momentálně nevidím
Děkuji Vám za vaše opovědi, musím ale svoji otázku doplnit touto informací. Naše snacha mě řekla, že omylem zapla plotýnku, na které stál dotyčný prázdný hrnek. Chyba tedy nejspíš nebude u výrobce ani u hrnku ale u snachy. tatik
Určitě to mladá chtěla napravit tím, že kastrolek zchladila prudce. Tak se snadno zničí pánev, když se rychle vyleje tuk a napustí studená voda. Dno se vypoukne. To by všechno vysvětlovalo. Dno nenapravíte. Kdysi se o to pokoušel někdo z rodiny s pánví a byla to marná snaha. Budete muset koupit nový kastrolek, zvláště pak, když vaříte na elektřině. Dno by mělo být celou plochou na plotýnce.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.