Nejste přihlášen/a.
Ahoj, čím to je, že já mám v koupelně, kuchyni vodovodní baterii na dvě trubky teplá/studená voda ale v nabídkách vidím vše na jednu trubku, jak něco takového instalovat na stávající systém nejsnáze?
http://www.dumtechno.cz/antile-drezova-baterie-se-sprchou-chrom-raf-an10/
Dobrý den, kolega Vám radí dobře, ale z otázky není jasné, jestli trváte na stojánkové baterii, která se tam bude těžko připojovat, resp. nebude to ani hezké nebo, zda si nechcete připojit do stávajících trubek baterie nové - stále se vyrábějí a šlo by pouze o výměnu. Upřesněte to.
Zdravím!
doplněno 18.08.14 17:56:Ona to není zase taková novinka, ale pokrok nezastavíme. Teď záleží na tom, kde ty baterie budete měnit - kuchyně i koupelna? Nyní "koukají" baterie ze zdi nebo jsou na umyvadle?
Chcete pro každou vodu jiný kohoutek nebo tu vodu hned míchat a ovládat pákou? Potom ještě pozor na rozteč těch trubek ve zdi a celé to raději nechat udělat instalatéra.
Zdravím. Rád bych vám ze své praxe poradil , ale nevím , kde jste vzala to že v nabídkách je vše na jednu trubku? Ten váš odkaz poukazuje na klasickou stojánkovou baterii se sprškou , která má samozřejmě 2 přívodní hadice. teplá a studená.
Mimochodem já tyto baterie se sprškou moc nedoporučuji a pokud zákazník tu spršku moc nevyužívá , tak bych dal raději klasiku.
Ahoj. Tak vše potřebné, už bylo asi napsáno, ale mě se ty malé stojánkové baterky, nebo kohoutky nelíbí. Spíš mi dokonce nevyhovují. Jsou moc malé a vlastně se v umyvadlech pod ně nevejdou ruce. Nedají se pod ně ani dát 0.5l láhve na pití. Navíc jsou pod tím umyvadlem pancéřové hadičky a bývají s těmi hliníkovými potíže. Potíže přichází i s roháčky. Po čase se už nedají uzavřít, rozpadají se u nich rukojeti a díky tomu se zase nedají uzavírat. Nedávno jsme u sousedky, měnili dřezovou pákovou baterku na nástěnou, se dvěma otočnými rukojeťmi s krátkým krokem. Nyní si do dřezu může vložit i 10 litrový kbelík. Asi, né vše, co je in a rádoby moderní, musí být i normálně a běžně použitelné. A není to jen můj osobní názor. Jak přichází potřeba, tak všude měním ty roháčky s gumovým kroužkovým těsněním na ten typ s krátkým krokem a otočným systémem.
doplněno 18.08.14 22:21:Jasně, stojánkové kohoutky byly už za 1. republiky. I pro každou vodu zvlášť. V lepších domácnostech byly i míchačky na vaně. V tak veliké míře, jako dnes, se dříve ty stojánkové teda nepoužívaly. V nových koupelnách to má většinou každej. Prostě, dnes to frčí.
pro babamaya - já osobně elektronické obchody co se týče baterek nepoužívám a to kvůli reklamaci. Nejlépe je kupovat je v Bauhaus , Baumarkt a pod. Tyto obchody nad tím moc nespekulují .( samozřejmě počítám s tím , že respektujete reklamační řád a máte oprávněný důvod - né nečistoty ve vodě.) Vemou baterku dají vám novou a odchod. V jiných prodejnách mají měsíc na posouzení závady a pak vám to buď vymění a nebo nevymění a vy jste měsíc bez baterky.
Už jsem možná přišel na to kde jste vzala tu jednu trubku . Asi jste prohlížela pouze sprchové stojánkové baterky a spletla jste si to se sprchovou hadicí místo přívodních trubek.
Jak tady někdo píše , že pod stojánkovou baterii nedá kýbl nebo větší hrnec , tak byvh chtěl k tomu říci , že je několik druhů stojánkových baterií - délka a tvar ramínka. Pod některou se při klasické hloubce dřezu vpohodě ten kýbl vleze.
Už jsem namontoval určitě více jak tisíc baterek - ani za jednoho výrobce bych se nezaručil. cena nerozhoduje i baterie za 20tis. se vám polámou.
doplněno 18.08.14 20:44:někdo se tady milně domnívá že starý typ baterie je nástěnná a nový typ je stojánková. Tak tomu prosím pěkně není.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.