Nejste přihlášen/a.
I přes utažení příslušným inbusem se mi povoluje horní pant u obložkové zárubně. Co s tím?
Dobrý den, pokud myslíte, že se opět povoluje již dobře utažený šroub, tak ho omotejte těsnící teflonovou páskou. Patrně je větší vůle mezi závity. Zdravím!
Dobrý den,
v práci řešil nesčetněkrát. Na závit navlečte kovové podložky v počtu tak aby se o ně dotažený pant opřel. To znamená že původní mezeru musíte zachovat. Proto někde 2x a jinde třeba i 4x podložka. Pak pant utáhnete tzv. "na krev" a už se nepootočí, tolik zkušenost. Hezký den...
PS. Tedy jestli jsem dobře rozuměl že se jedná o jednoduchý pant "zavrtaný" do dveří a zárubně? !
Pant v zárubni vypadá takto: okentes.cz/... - právě tenhle díl se mi "vytahuje"ze zárubně
(pro info: zevnitř zárubně je pak toto: okentes.cz/... (u zabudované zárubně je to tedy nevyměnitelné, jsou tam jen dvě vyvrtané dírky pro zasunutí pantu).
Ten šroubek kterým se to má utáhnout je tam tak, že jde "povolit"nebo "utáhnout", pochybuju ale že jde vyndat.
Hmm, pokud nejde druhý díl (uvnitř zárubně) vyndat, jak píšete. Pokud by vyndat šel, tak se dají ty protizávity, malinko ve svěráku jakoby zploštit aby se závit chytl. Když nejde vyndat tak nejde Napadá mě už jen jedno, vytočit pant co se uvolňuje a trn se závitem opět ve svěráku malinko ohnout, bude to chtít asi kladivo ale pak pozor na závit ! Před ohýbáním chránit maticemi. Ohnout nený myšleno do měřitelných úhlů
Jen velmi nepatrně aby při znovuzašroubování šel trn do protizávitu ztuha. Jiné řešení mě už nenapadá, tedy než úplná demontáž obložek a výměna celého pantu. Hezký den a úspěšný útok...
...není myšleno... ach jo
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.