Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Silový a datový kabel ve společný chráničce

Od: jenyk® odpovědí: 13 změna:

Přátelé, kamarádi, elektroznalci.

Potřebuju dát do jedný chráničky kabel CYKY 5x2,5 a společně s tím klasický datový UTP kabel. Na vzdálenost tak 20 metrů. Nebude se v tom datovým kabelu indukovat nějaký napětí, který by třeba vadilo routeru?

13 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

pcmani*
hodnocení

0x

nemělo by to ničemu vadit

hodnocení

0x

Většinou to nevadí.

tomibender*
hodnocení

0x

Já to mám taky tak, ale omotal jsem ten datový ještě hliníkovou páskou , jen pro jistotu.

hodnocení

0x

Nebude to problém.

hodnocení

Vážení, všem velké díky.

111®
hodnocení

0x

jde o to co si představit pod pojmem chránička. pokud lišta, tak podle normy musí být odděleny přepážkou..

doplněno 18.08.14 11:03:

jo a pokud taková ta plastová roura, tak samostatně...jde o to pro koho se to dělá..

doplněno 18.08.14 11:35:

jo a jen tak mimochodem, projekčně se to většinou řeší tak, že UTP jde jinudy naž silových230V

Silový a datový kabel ve společný chráničce

jackr*
hodnocení

0x

Pokud se to dává do trvalé instalace, tak má být kabel tažený ve zdi... A UTP v chráničce. Protože se mi zdá poněkud zbytečné rvát 5 žíl do chráničky. Pokud se pletu opravte mě...

majsterjoe*

Nevim proc by musel byt kabel tazeny ve zdi.

jackr*

No myslím v případě že je barák rozestavěný... Pokud potřebuje dodatečně natáhnout kabel tak jiné řešení není.

hodnocení

Abych to upřesnil, potřebuju to natáhnout z baráku do takovýho přístřešku s pergolou. V zemi, aby bylo úplně jasno.
sssopel

Zkuste místo datového kabelu použít tzv. powerline adaptéry. Umí přes běžnou zásuvkou instalaci 230V namodulovat ethernet, takže nemusíte tahat zvlášť daťák.

Viz. cz.tp-link.com/...

Výhodou je, že když chcete přemístit datové připojení jinam, tak nemusíte tahat nový datový kabel. Postačí vám v místě určení volná zásuvka 230V.

Ale zase netuším, jestli budete mít v pergole zásuvku :)

edit: existují i varianty co maj na druhém konci wifi

Bohužel mi nejde otevřít odkaz.

doplněno 19.08.14 21:17:

cz.tp-link.com/...

111®

a co takhle vložit powerline adaptéry do google?

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]