Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Vosí hnízdo ve složeném dříví

Od: eva1 odpovědí: 9 změna:

Dobrý den,

řežeme dříví na zimu, máme metrové kusy vyrovnané zhruba do metrové výšky, ale v jednom místě ze spodu vyletávjí spousty vos, mají tam hnízdo. Můžete mi poradit, jak zlikvidovat hnízdo?

Děkuji Eva

9 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

jabraka*
hodnocení

3x

V zimě hnízdo zlikvidujete bez jakéhokoliv nebezpečí.V létě jsou vosy velice užitečné,likvidují velká množství škodlivého hmyzu.Takže pokud to jen trochu jde,nelikvidujte je.

JABRAKA

albatros498022*
hodnocení

0x

Vystříkat biolitem ze všech stran a bude klid.

ronyx*
hodnocení

0x

Zdravím,
na vosy lze použít Biolit na létající hmyz. Funguje okamžitě - vosy po zasažení padají mrtvé okamžitě - i v letu. Loni jsem takhle likvidoval malé hnízdo a nedostal jsem jediné žihadlo.
Ale vzhledem k tomu, že se pravděpodobně přes narovnané dříví asi nedostanete až k hnízdu, považuju snahu o likvidaci za zbytečnou.

zwiki*
hodnocení

0x

Hezký den.Letos je hojně vos.Zkuste je vyčoudit,že zapálíte pod hromadou něco.Biolitu by jste potřebovali několik z více stran.

trtr

ZDravím, pokud půjdete likvidovat, tak nejlépe ráno, když je ještě chladno a je klid. Použít můžete buď ten Biolit, Raid či CO2 hasící přístroj. Hlavně mějte nějakou ochranu obličeje (ideálně včelářskou masku) a také nezapomeňte, kdyby vše selhalo, mít se kde schovat.

georgc*
hodnocení

0x

Já bych to udělal tím raidem nebo biolitem - akorát přes to nejprve musíte přehodit nějakou plachtu nebo igelity, ať se to tam nějakou dobu drží - onehdá jsem to takhle spolehlivě zlikvidoval na chatě . Bál jsem se vlézt na půdu, tak jsem tak okýnkem vystříkal celý Raid, pět minut byl hukot, a pak klid ...

hodnocení

0x
Vosy jsou užitečné, jak píše výše znalý kolega. Palce nahoru, Jardo!
Už Vás napadly? Jsou jen trochu podrážděné hlukem a otřesy.
Dřevo budete potřebovat až na (další) zimu. Do té doby většina vos zahyne. A v chladnu už jsou omámené, neútočí.
Zkuste je tolerovat, nedráždit. Dej pokoj, máš pokoj...
jabraka*

Každý tvor má právo na tento svět.Já teda snesu bez problémů nějaké to žihadlo.Zasáhněte pouze v případě,pokud je někdo z rodiny alergický a jeho život by mohl být žihadlem ohrožen.

JABRAKA

hodnocení

0x

Přidám se k menšině a sice vosy nelikvidovat. Byl by velikánský problém, těch pár polen, pod kterými mají hnízdo tam nechat a rozřezat je až někdy jindy? Klidně i v zimě.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]