Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,
řežeme dříví na zimu, máme metrové kusy vyrovnané zhruba do metrové výšky, ale v jednom místě ze spodu vyletávjí spousty vos, mají tam hnízdo. Můžete mi poradit, jak zlikvidovat hnízdo?
Děkuji Eva
Zdravím,
na vosy lze použít Biolit na létající hmyz. Funguje okamžitě - vosy po zasažení padají mrtvé okamžitě - i v letu. Loni jsem takhle likvidoval malé hnízdo a nedostal jsem jediné žihadlo.
Ale vzhledem k tomu, že se pravděpodobně přes narovnané dříví asi nedostanete až k hnízdu, považuju snahu o likvidaci za zbytečnou.
Hezký den.Letos je hojně vos.Zkuste je vyčoudit,že zapálíte pod hromadou něco.Biolitu by jste potřebovali několik z více stran.
Já bych to udělal tím raidem nebo biolitem - akorát přes to nejprve musíte přehodit nějakou plachtu nebo igelity, ať se to tam nějakou dobu drží - onehdá jsem to takhle spolehlivě zlikvidoval na chatě . Bál jsem se vlézt na půdu, tak jsem tak okýnkem vystříkal celý Raid, pět minut byl hukot, a pak klid ...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.