Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Zahradni jezirko

Od: tomas456 odpovědí: 6 změna:
Dobrt den chel bych na zaheade vybudovat jezirko 1500-2000l metr hluboke kde budu jen rostliny. kolem jezirka bude piskovec ktery bude tvorit take skalku po ktere bude stekat voda do jezirka!jezirko bude v miste na ktere celi den sviti slunce!otazka zni jde voda udrzet aspon stredne cista?i bez fitrace?nebude piskovcec po ktterem bude stekat voda za chvilku zeleny?dekuji za rady!

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

jabraka*
hodnocení

1x

Jezírko okrasné utěsněné folií lze udržet čisté i bez chemie.Konstrukce spočívá v hloubkové části,okolo je ukončeno mělčinou,v níž koření vodní rostliny.Ty mají za úkol z vody odstranit nečistoty.Cirkulace se obejde bez filtru,doplnění UV osvětlením je výhodné.Pokud bude jezírko mít objem aspoň 10 hl ,lze ho praktikovat jako koupací.

Zahradni jezirko

Pokud Vám nepovolí bazén postavte si koupací jezírko místo bazénu :D tak se to dělá u nás v Mníšku

ben®
hodnocení

0x

Dobrý den, návodů, jak vybudovat zahradní jezírko bude na internetu jistě dost a není to zas taková legrace, když to má i trochu vypadat. To Vaše jezírko nebude moc velké a vystaveno sluníčku. Bude to jenom jezírko okrasné? Rostliny budou i vodní? A nějaké rybky? Ten přítok vody je přírodní a bude to průtok nebo nucený oběh stejné vody? Na tom pískovci se zřejmě bude dělat mech, ale to může být hezké (přírodní). Z čeho to jezírko bude - plast nebo fǒlie? Zkuste se doplnit. Zdravím!

doplněno 15.08.14 07:35:

Obávám se, že to bude problém (viz odkaz). Ale, když už tam bude nucený oběh, tak by asi bylo lepší uvažovat i o pískové filtraci vody.

vodnar-jezirka.cz/...

tomas456
hodnocení

Jezirko bude jen okrasne s vodnima rostlinama!voda nuceny obeh!2000l v plastu nedelaji taze folie!chci aby bylo nenarocne proto bez ryb!

doktpr365*
hodnocení

0x

Bez UV lampy tomu nevěřím,že nezezelená voda. Mám cca 700litrů,běží jen fontána a když začne svítit slunce tak za tři dny je po čisté vodě. Měl jsem půjčenou lampu a vše bylo v pohodě.

bruk600*
hodnocení

0x

Vyfocené jezírko je bez stálého pohybu vody a je to vlastně čistící část pro větší, výše položenou část - cca 8m3. To kamenné koryto je umělý potok. Pokud jsem hnal vodu tím potůčkem po delší dobu, tak je obrovská ztráta vody odparem. Mám velmi tvrdou vodu a když jsem to nechtěl mít zasolené, tak jsem raději začal používat na doplňování vodu dešťovou a taky se pak hodí na zalévání kytek. Voda ve spodní části je čistá, ale daří se tam dost vláknité řase. Ta vlastně vodu taky čisí, ake musím ji občas odstraňovat. Ta zelená kola na hladině na 2. obrázku je právě vláknitá řasa, která ještě nevytvořila řetězce a v tomto stádiu jde dobře vylovit.

Zahradni jezirko #2
Zahradni jezirko #3

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]