Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Zastřešení parkoviště

Od: honzmalatny* odpovědí: 5 změna:

Zdravím,uvažuju nad zastřešením parkoviště a nevím jaký rozměr trámů použít. Dle obrázku se jedná o parkoviště o rozměru 7x5 metrů. Ve vjezdu bych nechtěl trám uprostřed,jen na krajích.

Byl bych rád za každou radu.Díky Honza.

doplněno 11.08.14 21:14:

PS: ten druhý pohled je z boku,uvažoval jsem o pultové střeše.Výška v předu cca 250, vzadu 200 cm +-.

Zastřešení parkoviště
Zastřešení parkoviště #2

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

3x

Záleží jakou na tom chcete krytinu a je

Jinak když uděláte převýšení 50cm, tak to vychází na 5°sklon, takže nic moc.

Když to zvednete o dalších 50cm, tak už můžete ve předu udělat zavětrování trámů a podepřít tak ten nejdelší překlad.

Rozhodně ale ten trám vepředu bude pořádné monstrum.

doplněno 11.08.14 22:39:

já bych to asi osobně vyřešil příhradovým nosníkem 700x50cm(pásnice 6x120 a výplet 6x100) a z obou stran ho pobil OSB deskou...

Zastřešení parkoviště #3
honzmalatny*
hodnocení

Krytinu asi prkenný záklop a na to lepenku a šindel.zavětrování jsem měl v plánu.

mili3478*

Na sindel je to moc maly sklon.

honzmalatny*
hodnocení

Ted nosník máte spojený i na čepy nebo nějak jinak? A když bych to vyřešil tímto nosníkem,jak ho zabudovat do sestavy? Když bych dal trám,vyřeším to čepem a zádlabem,ale tento nosník?Přemýšlel jsem o stojkách 120x120 mm a vrchní střešní 60x120mm a na kant.Když bych dával trám dopředu kde by nebyla střední stojka přemýšlel jsem o trámu 160x120 mm.Při světlé výšce 3m bych mohl dát zavětrování cca 1m.Ale i tak je to 7m šíře,když bych počítal z každé strany 1 metr zavětrování tak mi zbyde 5 metrů a i plocha střechy je cca 35m2.

Trám 160x120 Vám rozhodně 7m neudrží, nebo tedy udrží ale prohne se jak luk.

Nosník na obrázku je počítaný na 4m rozpon a je z latí 6x4, takže pro Vaše použití by musel být ze silnějšího materiálu.

Drží ho pohromadě pouze "gangnail" desky a není stím žádný problém.

Pro ukotvení střešních krokví se může použít například takovéto tesařské kování.

Zastřešení parkoviště #4

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]