Nejste přihlášen/a.
Zdravím,uvažuju nad zastřešením parkoviště a nevím jaký rozměr trámů použít. Dle obrázku se jedná o parkoviště o rozměru 7x5 metrů. Ve vjezdu bych nechtěl trám uprostřed,jen na krajích.
Byl bych rád za každou radu.Díky Honza.
doplněno 11.08.14 21:14:PS: ten druhý pohled je z boku,uvažoval jsem o pultové střeše.Výška v předu cca 250, vzadu 200 cm +-.
Záleží jakou na tom chcete krytinu a je
Jinak když uděláte převýšení 50cm, tak to vychází na 5°sklon, takže nic moc.
Když to zvednete o dalších 50cm, tak už můžete ve předu udělat zavětrování trámů a podepřít tak ten nejdelší překlad.
Rozhodně ale ten trám vepředu bude pořádné monstrum.
doplněno 11.08.14 22:39:já bych to asi osobně vyřešil příhradovým nosníkem 700x50cm(pásnice 6x120 a výplet 6x100) a z obou stran ho pobil OSB deskou...
Ted nosník máte spojený i na čepy nebo nějak jinak? A když bych to vyřešil tímto nosníkem,jak ho zabudovat do sestavy? Když bych dal trám,vyřeším to čepem a zádlabem,ale tento nosník?Přemýšlel jsem o stojkách 120x120 mm a vrchní střešní 60x120mm a na kant.Když bych dával trám dopředu kde by nebyla střední stojka přemýšlel jsem o trámu 160x120 mm.Při světlé výšce 3m bych mohl dát zavětrování cca 1m.Ale i tak je to 7m šíře,když bych počítal z každé strany 1 metr zavětrování tak mi zbyde 5 metrů a i plocha střechy je cca 35m2.
Trám 160x120 Vám rozhodně 7m neudrží, nebo tedy udrží ale prohne se jak luk.
Nosník na obrázku je počítaný na 4m rozpon a je z latí 6x4, takže pro Vaše použití by musel být ze silnějšího materiálu.
Drží ho pohromadě pouze "gangnail" desky a není stím žádný problém.
Pro ukotvení střešních krokví se může použít například takovéto tesařské kování.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.