Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,ma někdo zkušenost jakou vanu dát do koupelny jestli akrylátovou nebo plchovou smaltovanou,dále jesli podezdít nebo dát jen obklad.Děkuji Mirek
Za sebe akryl mám, podezdíval jsem. Myslím si však, že buďto jí mám špatně uloženou a nebo je prostě smalt lepší. Každopádně smalt se podezdívat nemusí. Otázkou je, jestli se dají smaltované vany sehnat ve stejných tvarech jako ty akrylátové. V klasické vaně se prostě nemůžu normálně umýt. Buďto sprchový kout, nebo rohovou vanu. Ale je to jen můj názor, který nikomu nenutím.
doplněno 11.08.14 18:34:ten sklovitý smalt zní dobře, otázkou je však cena?
Zdravím . Za svoji mnoholetou praxi jsem dával pouze dvě plechový -( byt sloužil k pronájmu a tak rozhodovala cena) jinak jsem vždy dával akryl. To asi mluví za vše. Jestli podezdít nebo dát jen obklad tomu moc nerozumím . Na čem by ten obklad držel. Výrobce akrylátových van si dává podmínku k záruce , že vana nesmí být napevno zazděná , ale musí být vyjímatelná . Praxe je taková , že pod montážní nožičky každý vrazí ytong . Zadní popřípadě boční stěny se asi po půl metru podezdí ytongem a přední stěna se vyzdí celá z 5 ytongu. Panely se používají pouze velice málo , jelikož je u nich velká výška a každý se vanu snaží dostat co nejníž. Otázkou je jestli obkladem na zadní a boční části jít ož pod vanu jak doporučuje výrobce , nebo obložit do vany jak je běžná praxe. Já netvrdím tak ani tak
Já osobně mám podezděno a obloženo do vany + originál přechodovou lištu obklad vana. Ve spodních rozích vany mám dvě mřížky pro přívod vzduchu ke kompresoru a čerpadlu a zároveň slouží k odvětrání prostor pod vanou. nepoužívám plastové dvířka místo toho dávám kachli která slouží jako revizní dvířka na silikon. Nenarušuje to vzhled.
Akrylátovou, ty nejlevnější stojí téměř stejně co plechové ale zvolte aspoň střed cca 4000,-Kč. Naše i dcery stojí na nožkách a ještě je podložená cihlama, vana jeobezděná ytongem a obložená obklady, dvířka mám já plast a jsou docela velká aby se pohodlně dostalo k odpadu, dcera tořešila obklady na magnet (nrpoznáte, že je tam odpad). Plechovou jsme měli a kolem odtoku vody se to brzy vydřelo, u akrylátu je to 15 let stále jako nové.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.