Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Zásuvka pod přívodem vody pro pračku

Od: dvorka* odpovědí: 8 změna:

Zdravím,

takto nám provedla instalaci přívodů pro pračku stavební firma. Jako naprostému laikovi se mi to zdá nelogické a nebezpečné.

Je nějaká šance, že projde revizí?

Předem děkuji za reakce

Zásuvka pod přívodem vody pro pračku

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

ben®
hodnocení

1x

Dobrý den, s tou revizí nevím, ale na první pohled to vypadá neesteticky a snad to může být i nebezpečné. Ale, spíše nevím, proč jste to takto nechali tu firmu udělat? To jim tam nemůžete stát "za zadkem" a říci si (za své peníze) k jejich dílu své? Takto to dělám já a když nejsem spokojen, tak se hádám, protože potom na tu práci budu koukat já a dlouho. Zdravím!

doplněno 10.08.14 22:50:

Ano, moc nebezpečné to snad nebude. Je to "jen" ošklivé, ale to zase hodně. Já tomu říkám "prasečina".

lance*

Dobrý den,

zda to projde revizi ci nikoliv asi bude zalezet na revizakovi. Pokud vim tak tyto vzdalenosti odpadu a privodu pracky se zasuvkou norma neresi, ale panuje jakysi pozadavek na bezpecne provedeni. Tedy aby napriklad kapajici voda z rohacku nekapala primo do zasuvky = coz se tady asi muze dit...

+ v minulosti jsem nekde zaregistroval ze je u nekterych revizaku pozadavek na vzdalenost 20cm zasuvky od privodu vody pro pracku. Ale jak jsem psal, norma to asi neresi

Zdravim, Lance

hodnocení

1x

Po zkušenostech u nás projde revizí dost věcí a toto není proti normám, ale proti normálnímu rozumu a to revize neřeší. Elektrozedníci u nás umí hodně příšerností a na kontrolu elektroinstalace je dobré si pozvat zkušeného elektrikáře. Stejně tak jako existuje stavební dozor.

trtr
hodnocení

1x

Zdravím, dělníkům firmu bych nakopal a nechal je to předělat, nechal bych si vystavit papír, že takto je to nebezpečné, jako že je a ať to napraví. Pokud někdo píše, že kapající voda v případě nehody, kdy nateče do zásuvky vyhodí chránič, tak je to sice hezké, ale všechno může selhat. Takto se člověk připraví to jedno "přírodní" jistění. Navíc provodení ani na oko nic pěkného, fuj. *bzum*

P.S.: Příště lépe hlídat dělníky! Pokud nebude moci být u díla, tak jim to alespoň nakreslete na kus papíru a ať to udělají pořádně. Pokud si pracovníci snaží, lze i v dnešní době získat odměnu. Vím o firmě, co pracovala tak pečlivě, že i zabíjačku pro ně udělali, Ti si to ale opravdu zasloužili.

takjan*

Není to nebezpečné a žádnou platnou normu to neporušuje. Takže? Nic

hodnocení

1x

Ačkoliv to vypadá lehce neesteticky a podivně, revizí to projde, není v to v konfliktu s žádnou normou. Předpokládám, že v obvodu zásuvky je vřazen proudový chránič, vedení je jištěno odpovídajícím způsobem a není provedeno zvonkovým drátem.

weka*
hodnocení

0x

alespoň kupte IP zásuvku s víčkem a s těsněníma, které ip zásuvka,konkrétně ip44, má..

v obchodě s elektrem ji seženete...ale nechoďte do Okay...tam jí určitě nenajdete...

olaf71*
hodnocení

0x

já bych v tom problém neviděl. pokud budte počítat s tím, že praskne přívod vody, tak šluslá zásuvka vyhodí proudový chránič, na který to musí být připojené samostatně ale voda, co bude téct, zničí vše ostatní. vím, že mi kdysi i revizák kontroloval uzemnění pračky s radiátorem

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]