Nejste přihlášen/a.
Dobrý den.Dal jsem se do malování haly/schodiště.Celou halu jsme pečlivě oškrábal,přepěnil,vyspravil a napenetroval.Ve starém zdivu i tak zůstávají vripy,hrbulky ,nerovnosti atd tak jsme se rozhodl ač jsme to neplánoval natáhnout finálovou stěrku.Nikdy jsme to nedělal,nastudoval internet,video nakoupil nářádí ale jak se zdá není to tak jednoduché..něco dělám špatně nebo to tak je.Mám tu rokofinal,Jubolin,devoskyt myslím že všechny stěrky jsou konzistenčně stejné.Všechny jsou na můj vkus dost hutné.V materiálu to asi nebude.Dám si materiál na okraj nerez hladítka a natáhnu.Nepředpokládám že to bude ihned hladké jak sklo ale i tak mi v nataženém zůstává dost vlnek,nerovností propadlých míst.Když se do čerstvě nataženého znovu vrátím je to skoro ještě horší.Je dobré se do nataženého ihned vracet?nebo se má natáhnout rychle celá stěna a pak hladit hladítkem? to mi také moc nefunguje..Zatím jsme si natáhnul jen zkušební kus proto jsem práci zastavil,nedovedu si představit pak tohle brousit do hladka a ten bordel z toho.Kdyby měl někdo chut se trochu podrobněji rozepsat jak nejlépe postupovat budu rád,Vše jsem si zde pročetl ale nějak se mi to fakt nevede.Pan "Jabraka" asi stěrku hodně používá kdyby měl chut mi dát do pošty třeba telefon rád mu krátce zavolám je to rychlejší než psát.
Děkuji všem
ona to není sranda tohle stěrkování. stěrka by měla být nanesena max.1,5mm.natáhnout a po lehkém zavadnutí vyhladit. pokud se nedaří, tak nezbyde nic jiného, než brousit,když je brousitelná. každopádně já na tom nejsem o moc lépe. lepidla, štuky, pořád mi to nejde tak jak bych si představoval
No je to tak.Jak jsme psal jsem v "Treningu" jen na jedné stěně.Zkusil jsem i brousit kousíček a to bylo peklo.Nedovedu si představit brousit celé schodiště pokud se "nezlepším" ve výkonech tak to vzdám a nechám to být jak to bylo.Ale to se mi nechce že...Nejlepšího výsledku jsem zatím dosáhnul i když tak to být asi nemá.Když jsme natáhnul stěrku počkal cca 3-5 minut a molitanovým hladítkem vyhladil.Nebyl to sádroš..ale dalo by se to s hodně zamhouřeným okem.ani moc broušení by nebylo.Zkusím to nechat zvadnout déle zda to nebude ještě lepší k hlazení
Hmmmm zvyknout si na to,nebo dát slabou žárovku...užasná odpoved a pomoc..Ještě že "inteligeních" odpovědí toho to typu je tu minimum.Ostaním děkuji
Určitě se nic nestalo ale to že jste mi poradil že si na to bud zvyknu nebo si na toho někoho najmu nebo koupím slabší žárovku ,to jste mi radit nemusel to ještě můj mozek pojme a dokáže posoudit že to holt bude muset udělat někdo jinej.Prostě vše v dobrém ale to nebyla žádná rada...a dál to nemá cenu rozvádět.
Rada je třeba např.zkustě jiné hladítko,směs trochu naředit,nechat méně zavadnout,tahat tak a tak atd...to je RADA.
Ale dejte slabší žárovku at nevidíte chyby neí Rada ale totální blbost.
Ale jak píšu dál to neřešme i Tak vám děkuji za snahu poradit...
Zdravím . Být tebou , tak si na to vemu nějakého řemeslníka . Vypadá to velice jednoduše , ale musíš mít ten grif , který se dá získat pouze praxí. Jde o to správně naředit , vidět přesnou dobu zavadnutí kdy do toho můžeš znovu jít. Úhel pod kterým držíš hladítko a prostě mít to v ruce. Já jsem se to začínal učit na půdě kde o nic nešlo. To je jak s hudebním nástrojem. Já tě tady naučím akordy , noty a ale ty stejně nezahraješ jako profík.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.