Nejste přihlášen/a.
Dobrý den.
V garáži jsem měl od spodu vlhkost, tak jsem vysekal starou podlahu a ponechal jen pevně držící kusy betonu v hlubších starších vrstvách. Vymeteno, vysáto. Na to chci dát tekutou hydroizolaci (udělám vanu) a do té jsem chtěl nechat vylít beton.
Ale nevím kolik cm betonu je dostatečné a jakého typu betonu (betonárky nabízí různé druhy pevnosti apod.).
Nemáte o tomto někdo tucha nebo zkušenosti k poradění?
Díky G.
Ahoj. A nějakou izolaci stěn, už máš vyřešenou? Izolace jenom podlahy, nestačí. Zbytek dotazu, byl už poraděn.
Tak původní beton jsem nevysekal úplně všechen až na hlinu (resp. cihly co jsou pod ním). To co drželo jsem nechal a odsekal jen to co šlo dobře. Myslím že jako podklad by to mělo stačit proto jsem si říkal že by 6 cm lepšího betonu mělo stačit.
Stěny jsou odizolovány lepenkou z původní stavby a nyní bude ještě podlaha odizolována od stěn tekutou lepenkou.
ještě řeším jak dát latě na to srovnání betonu - jak je upevnit aby mi to neutíkalo při tom stažení nalitého betonu.
doplněno 11.08.14 16:42:Ještě mě napadlo jestli nedat na kraje 1-2cm polystyrenový proužek pro dilataci betonu.
Máte vodorovnou izolaci pod stěnami? Jestli ne, bude vám vlhkost vzlínat stěnami dál. Jestli ano, napojte dodatečnou izolaci podlahy na izolaci stěn.
OK dám na vás. Jen je škoda že při tomto řešení bude beton návozníků jiné pevnosti a vlastností než ta zbylá zálivka (uvažoval jsem o nějakém pevnějším a vlhku odolnějším betonu).
Mám řešit ty kraje nějakým polystyrenem kvůli dilataci betonu?
Dobrý den.
Proč myslíte?
Zespod izolace podlahy, u sten napojeni izolace jsem zamýšlel nějaký lepší beton (dělají i nějaké vodě odolnější -byť jsou dražší) - to by snad mělo vydržet...
Jak už tady balo řečeno,spodní izolaci bych také neřešil.Beton,pokud má být zaručeně kvalitní bych si namíchal sám v. poměru 1:3,vychází to stějně jako z betonárky a máte jistotu.Celou podlahu vyspádujtte k roštu, nebo kanálku s možností odtoku vody. A těď to hlavní. Počítejte s tím,že když přijedete v zimě s autem zalepeným sněhem se solí,všechno budete mít za chvíli na zemi.Sůl a beton se rádi nemají ,proto suchou podlahu alěspoň 2x napenetrujte (sokrat) a pak třeba nějakou barvu na beton. Nezapoměňte také natřít stěnu do výšky tak 7cm Stačí se při nanášení válečkem nevyhýbat stěnám a máte rantlík jako narýsovaný.Přeju hodně zdaru.
doplněno 12.08.14 09:20:Je pravdou,že tyto příměsi jako aditiva zlepšují kvalitu betonu,a pokud je tam chci ,mohu si je přidat doma sám také. S používáním drtě se beton nijak nezpevní,jen se ušetří cement. Delší dobu z betonárky používám hotový už jen podkladový beton a horních 8-10 cm samovýrobu.Vedl mě k tomu fakt,že téměř všechny ostatní plochy vytvořené hotovým betonem (a ne zrovna levným) jsem musel ,nebo budu muset předělat.Jedinou výhodou je,že se to dobře bourá.Nebo jen jsem neměl štěstí va výrobce betonu.
Ještě chci dodat,protože jsem to tady nikde nepostřehl,nepodceňujte dobu zrání betonu a držte ho mokrý minimálně týden.Buď polévat,nebo přikrýt igelitem. Jinak Vam to ,jak se říká,vyhrabou slepice.
Musím oponovat, i kdyby jste se na hlavu postavil, doma takový beton jako z betonárky neuděláte, není to jen poměrem cementu a písku. Betonárka do toho používá i několik frakcí štěrku a aditiva.
naprostý souhlas, s mícháním betonu. Sice teoreticky můžete doma namíchat podobný beton, ale prakticky určitě ne.
Jen doporučím natřít beton Izobanem. Velice se mi osvědčil..
S finálním nátěrem počítám určitě.
Ještě mě zajímalo to zaprášení cementem aby byl povrch hladký. To jako přes nějaký jemný sítko rovnoměrně popráším utaženou vrstvu betonu a znova ji přejedu? Nebo stačí jen poprášit? Nad tím přemýšlím.
Poprášit a přejet delším hladítkem.
doplněno 12.08.14 23:39:Pro pajo: Mýlíte se, použitím drtě se beton naopak zpevní, dá se říct že se každý kamínek dotýká všech okolních. Mezery, které i tak vzniknou vyplní menší frakce atd. Takový beton neprovrtáte nějakou menší lacinou příklepovkou, o nějakém větším ručním sekání majzlíkem vůbec neuvažujte. Naproti tomu doma poctivě dělaný beton jen z říčního písku a cementu jsem provrtal v pohodě bez příklepu. Asi jste měl "štěstí" na nekvalitní beton, nebo si obědnáváte špatný druh. Teď Vám neřeknu z čeho mi lili stropy ale dodatččnej průduch na teplovzdušné vytápění byl neskutečnej porod.
kejikle, souhlas, jak s uhlazením (gletováním) betonu, tak i s tím štěrkem do betonu. Tím se hodně zvedne pevnost a kvalita betonu.
Asi jste špstně četl, napsal jsen,že použitím drtě se kvalita betonu nijak nezvýší,jen se ušetří cement. Ještě dodávám ,že myslím venku,kde prší a mrzne .Také netvrdím,že se to stane za rok,nebo dva.Pokusím se tuto skutečnost trochu obhájit tímto.Když použiju bílý ,ostrý betonářský písek Horní Bříza) musím všechny plochy každého zrníčka obalit pojivem-cementem. Pokud budu přidávat drť,plocha se zmenšuje-mohu dát méně pojiva-cementu ,při zachování pevnosti.Ale musím počítat s tím, že při výrobě drti se kámen (už tak plný praslin) drtí a i v jemnější drti vznikají trhlinky,které ve finálním VENKOVNÍM betonu obsahují vodu .Po zimě se vlivem mrazu trhlinka zvětší.. Po třeba 6-10 letech máte krásnou prasklinu (ny) od začátku do konce. Proti použití uvnitř bych tolik neprotestoval,snad jen jak už bylo řečeno chce to dobrou vrtačku,ovšem nesouhlasím s tím, že použitím drti (z křehkého kamene) se kvalita betonu zvyšuje. Co se zvyšuje je jeho křehkost a ta se někde fakt nehodí.To tam dám raději hustější armaturu.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.