Nejste přihlášen/a.
0x
V paneláku to sousedům bude vadit naprosto jistě ! Nemohla byste si raději pořídit kvalitní elektronické klávesy? Ty se dají libovolně ztišit nebo používat se sluchátky, navíc vám zaberou jen zlomek místa oproti klavíru. Nějak si ten klavír v paneláku z prostorového hlediska ani nedovedu představit.
0x
Dobrý den, tu stěnu neřešte - klavír bude slyšet v celém domě. Takže, bude to o toleranci a Vašem umění na klavír hrát. Protože něco jiného je snášet hudbu a něco jiného je snášet učení se na klavír. Myslím, že u klavíru jde i použít nějaký pedál, který zvuk tlumí. Zdravím!
doplněno 09.08.14 21:00:nicoll - to on si u Vás asi někdo zazvoní. No, potom to budete řešit "kus od kusu" a sdělte jim i něco o toleranci nebo dupání dětiček, hlučných hádkách nebo sexu či štěkání psa.
Přesně tak, já bych to moc neřešila, sama jsem vyrůstala v době, kdy na klavír a různé hudební nástroje hrály snad všechny děti v paneláku, a to byl opravdu panelák, kde šlo slyšet totálně všechno. Dcera sama hraje na klavír, taky se teprve učí, sousedé to slyší, ale tu půlhodinku denně zvládnou
. Hraje maximálně do 19 hodin, poté už jen výjimečně. Stěžovat si můžou, nic z hlediska práva neporušujete
.
0x
Doporucuji chodit hrat jinam, nez obratit panelak proti sobe. Navic to mozna vyjde i levmeji.
0x
Pokud bych měl řešit klavír (tedy asi spíše by to mělo být pianino) v paneláku, určitě bych volil digitální piano. U kvalitního digitálního piana prakticky nepoznáte, že nehrajete na klavír. Stisk kláves má správný zdvih a odpor, lze měnit dynamiku, má doznívající i tlumící pedál a velmi realistický zvuk.
Výhodou je, že si je můžete zeslabit či přepnout do sluchátek, takže nerušíte absolutně nikoho.
0x
Klavír slyšet bude hodně, mám zkušenost že je slyšet nejméně přes 2 patra. Doporučuji elektronický klavír s kladívkovou mechanikou, asi nejlépe značku Yamaha. Pocit při hraní a odezva kláves je stejná jako u mechanického klavíru a dá se hrát i se sluchátky. Moderní mají i velmi kvalitní zvuk od běžného klavíru nerozeznatelný. Samozřejmostí jsou pedály a plný počet standardních kláves.
0x
Neco o nahrade klaviru elektronickymi klavesami se uz resilo v predchozich otazkach (treba teto).
0x
já bych vám spíš poradil, jak klavír ztlumit. Když odklopíte horní desku, pak napravo od klapek, úplně nakraji u boční desky, najdete krátkou páku, kterou se dají klapky přiklonit ke strunám. Tuto páku nadzvedněte a vložte pod ni silnější kulatý magnet, jaký se používá ve školách na magnetické tabule. Klapky pak dopadají na struny z menší výšky a piano nedělá takový rámus.
Musí to být silný magnet, aby se na páce udržel. Nestačí jen kus dřeva. Tuto páku totiž nadzvedává tlumící pedál a dřevo by vám vypadávalo.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.