Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Problém s napouštěcím ventilem

Od: 1jana® odpovědí: 6 změna:

Zdravím, mám asi 3 měsíce nový napouštěcí ventil Alcaplast A15 do nádržky WC. Začala protékat voda, tak jsem ventil vyčistila. Jenže teď kape voda v části ventilu nad plovákem. Plovák se naplní vodou a neuzavře. Kde jsem udělala chybu? Díky za radu naprosté amatérce.

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

zztop*
hodnocení

0x

Jediné co bych čistil je sítko ve vstupní trubce. Pokud je 3 měsíce starý tak bych to vzal na reklamaci.

olaf71*
hodnocení

0x

jestli jste si jistá, že je ventil správně smontovaný zpět, tak bych kouknul na plovák. musí se volně pohybovat, někde může narážet na stěnu nádržky. jinak v popisu ventilu je psáno, že je citlivý na rozdíly tlaku ve vodovodním řádu. osobně jsem s tímto ventilem nikdy neměl problém. tady je zhruba vidět, jak jsou součástky vmontovány: alcaplast.cz/...

je to v sekci náhradní díly

ivik*
hodnocení

0x

Totéž jsem řešila asi před měsícem.Pod nádržkou WC je těsnění a to jsem měla trochu netěsné, už bylo asi 15 let staré.Buď vyměnit těsnění nebo celou nádrž.Jelikož už nádrž stála za ..., tak jsem ji vyměnila,našroubovala na WCa dobrý.Stála "jen " 700,- Kč a to je jen z plastu.

olaf71*

jestli si rozumíme, tam madam protéká napoušťák a ne splachování (nádrž)

ivik*

Aha, tak to se omlouvám, špatně jsem to pochopila.Napouštěcí plovák jsem měnila jeden čas asi 2x do roka, vyrábějí je z takového fórového plastu, že co chvíli něco povolí nebo praskne.Asi opět nutná výměna.Sehnat instalatéra teď v sezoně je kumšt, alespoň u nás.

jmhad*
hodnocení

0x

za cca stovku koupit nový a naistalovat. Při jakémkoliv rozebírání ventilu,nalaika poměrně složitého,se nevyplatí. Stačí otočit jednu gumičku a už to protéká.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]