Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Nátěr prahu

Od: zwiki* odpovědí: 8 změna:

Zdravím.Potřeboval bych poradit.Na nové napuštěné prahy jsem po roce natřel bezbarvým lakem na bázi akrylu/dva nátěry/.Prahy stále lepkají a chytá se na ně špína.Čím bych to mohl přetřít? Děkuji.

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

eskom*
hodnocení

0x

je naprosto zcestné, valit nátěr na nátěr a ještě různé druhy barev. Práh je třeba zbavit starého nátěru - opalování, šmmitglování, nebo nějaký odtraňovač, to vám poradí v odborné prodejně a teprve na čisté dřevo opatřit nátěrem. Já používám epoxidový lak a jsem spokojen. skom

ronyx*
hodnocení

0x

Zdravím,
nepíšete, čím byl práh původně napuštěn.
Prahy se co vím dodávají jako surové, nenapuštěné. Pokud ho někdo napustil třeba fermeží, tak vám na tom celkem logicky (fermež je mastná - je to v podstatě olej) akrylový (vodouředitelný) nátěr držet nebude. Může také lepit, protože nezaschne.
Řešení je jediné - práh demontovat, kompletně pořádně opálit a vypotit fermež (obrousit to nepůjde - zanášel by se brusný papír, ale lak by stejně dolů nešel), obrousit čisté dřevo a začít od základu podle toho jaký si vyberete nátěr.

zwiki*
hodnocení

Při rekonstrukci bytu prahy natírali fermeží.Prahy demontovat nepůjdou mám místo ocelových obložkované zárubně a šlo by to do ...třeba nějaký odstraňovač jak radí eskom?

Fermež se pořádně sundat nedá, je hluboko vsáklá.
Zajímalo by mě, proč by u obložkových zárubní nešel sundat práh?
zwiki*
hodnocení

Prahy jsou zapuštěny a pod obložkováním.Tak bych to asi poškodil .

Prahy jsou pod obložkama? Jakej umělec to tam montoval? To jsem tedy ještě v životě neviděl.

isteron
hodnocení

0x

Ja mám všetky prahy zakryté pvc podlahovinou, dekor ako imitácia dreva alebo parkety. Prliepiť, alebo hliníkové L profily na okraje.

tina*
hodnocení

0x

Já z prahů sundavala nátěr neznámého původu (nějaký industrol asi) odstraňovačem nátěrů (0,7 l za 200 resp. 300 něco Kč) a na to jsem nalepila chemoprénem pásy zbylého linolea. Nebo práh vyměnit za nový.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]