Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,
bez myšlenkově jsem včera podepsala smouvu k tomuto zákaznickému centru, kde píší o spolehlivé dodávky elektřiny a zemního plynu.
Byla jsem u PRE a teplárna Michelská. Nevím, jestli jsem udělala dobře, ale vím, že pozdě se ptám. Včera jsem se to pokusila zrušit, celé odpoledne to nikdo nebral a večer se mě ozvala dáma s tím, že by byla škoda, kdybych to zrušila. Právě před chvíli jse dostala mail, abych upřesnila to, že neruším. Já totiž ještě včera napsala na jejich formulář, že to ruším. Prosím, poraďte, třeba má z vás někdo dobré zkušenosti.
- důchodce,
Dobrý den, zde najdete přehled zákonů a výklad, jak je to ve vašem případě. epravo.cz/...
Dle občanského zákoníku máte právo do 14-ti dnů odstoupit od smlouvy. Pošlete oficiální dopis (doporučeně) na adresu uvedenou ve smlouvě - předmět Neakceptace smlouvy číslo xxxxxx a preventivně si zajdete i k Vašim momentálním dodavatelům s tím, že je možné, že se Xenergie bude pokoušet převést dodej na sebe - oni tam s Vámi sepíší formulář v tom znění, že k tomu nedojde i kdyby se xenergie ...
Xenergie? Tak od této společnosti u nás doma nedávno zvonily 2 ženy a chtěli s náma uzavřít smlouvu. Otevřel můj děda, který má něco málo přes 70 let a snažily se ho přinutit k uzavření smlouvy. Trochu jsem kroutila hlavou jak můžou chodit po domech a nabízet, když je to u nás ve městě zakázáno vyhláškou. Najednou šel domů pro nějaké papíry ohledně placení plynu a elektřiny. To už jsem se naštvala a šla tam s ním. Netušily asi, že s ním někdo další bydlí v domě a dívaly se na mě, jako kdyby spadly právě z višně. Už jen to jak byla ta starší oblečená. Roztrhané tenisky, zašlé kalhoty a tričko jako kdyby přišla z pole. Naznačovala jsem, že nemají co chodit po domech, že se to u nás nesmí, ale vůbec to nepochopila. Nakonec vytáhla smlouvu a dala ji na popelnici od bia a prohlásila, jestli to jdem teda sepsat. Můj děda řekl, že neprojevil nějaký zájem uzavřít s jejich společností smlouvu. Obě zůstaly blbě hledět, naštvaně si papíry zase schovaly do desek a odešly. Dozvěděla jsem se, že klidně na takové můžu zavolat i policii a oni jim můžou uložit pokutu za to, že porušují vyhlášku města. Jinak si zajděte zpátky k té společnosti, u které jste byla a tam by vám to měli změnit zpátky.
Dobrý den ,
níže zasílám odkaz k této otázce kde naleznete informace o postupu a vzor formuláře odstoupení od smlouvy. Odkaz: . dtest.cz/...
Budete-li potřebovat pomoci se sepsáním formuláře a s dalším postupem , můžete mne kontaktovat na e-mailu pb.consulting@mail.com
Zrušte to! A na každou nabídku, sebeslibnější, říkejte: Prosím, pošlete mi to písemně, já to promyslím. Dvěma posledním jsem řekla, že s nimi nechci mluvit, zahnala psa domů a zavřela jsem dveře. Ten jeden cosi kuckal o tom, že ani nevím, o co jde. Já jsem si totiž uvědomila, že solidní firmy vždycky všechno řeší písemně. Banky, dodavatelé, operátoři. Nic na hubu. Je to jen na naštvání a na zvýšení tlaku.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.