Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Okružní pila Lidl

Od: dakon® odpovědí: 5 změna:

Dobrý den, v Lidlu maji mit v akci tuto pilu:

lidl.cz/...

Myslíte, že ten kotouč se 48 zuby bude vhodny na lamino?

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

olaf71*
hodnocení

0x

na řezání lamina je lepší pila s předřezem. nejsou pak otřepané okraje. také jsem si kdysi koupil nějakou takovou pilu, ale kotouč jsem koupil samostatně a stál o něco víc, než celá pila. jestli chcete něco vytvořit pěkného z lamina, tak je lepší si nechat někde naformátovat

hodnocení

Dekuji, potrebuji konecne narezat sokl ke kuchynske lince z Ikea. Mel uz jsem sjednane tri truhlare, ale nedostavil se ani jeden a me uz to nebavi. Je mi jasne, ze to nebude uplne dokonale. Popripade by jsem to mohl riznout nejakou rucni pilkou, ale jednu uz jsem na jednom rezu oddelal, asi byla z mekeho materialu. Jde mi o to, aby ten kotou vycrzel to lamino a neztupil se jako ta pilka pri prvnim rezu :)

Dale by jsem potreboval zakratit celou skrin z lamina na vysku. Skrin jsem dostal, takze o moc nedje. Potrebuji v podstate zkratit bocnice a dvere. I kdyz v satne muzu pouzit i bez dveri. Na ty bocnice jsem chtel chytnout voditko (rovny kus hliniku) sverkama a riznout podle toho, protoze tam by sjem rovinu tezko udrzel.

olaf71*

tak sokl je v pohodě. ten stejně není vidět,když to říznete na té straně, která bude schovaná. já teď stavěl kuchyni z Ikei a sokl je plastovej s s povrchovou imitací, tak jsem použil pilku na železo a na koncích to má krytky. první kuchyň z Oresi jsem také přiřezával krycí panely něčím podobným, ale jak jsem psal výše, není to ono

hodnocení

0x

Kvalita nářadí z lídlu je vcelku dobrá. Zatím jsem tedy nepotkal nic co by byl nějaký extra šunt.

Kotouč 48z je na lamino vpohodě, na pokosové pile mám 24z a když byl nový a ostrý tak i tím se dalo rozumně lamino řezat. Samozřejmě stím nemáte šanci dosáhnout profi výsledků, ale pro sokl a i to zkrácení skříňky to dostačí.

Jinak spíš budete mít problém udržet rovinu. Přeci jen mafl není na takové věci.

hodnocení

Na to lamino pridelam vedeni, tak to snad nebude takova hruza. Jen se bojim toho kotouce. Pise se na nem drevo, plast a meky material. Aby jsem to prave pri jednom rezu neztupil a hotovo. Necekam od toho profesionalni rez, ale vyskkubane to take nechci mit. Budu rezat s prilozenym dalsim materialem a papirovou paskou.

Normalne kotou primo na lamino stoji pres 1000 KC, takto by jsem to mel i s maflem a nemusel jsi ho pujcovat od tchana.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:
Otázky na téma řezání lamina

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]