Nejste přihlášen/a.
0x
Proboha, pod proudem snad nebudete měnit nic! Nechte to na elektrikáři, když se takhle ptáte.
0x
Pod proudem mění věci jen magoři. Jako třeba já
jsem takhle měnil jistič (obyčejný ne hlavní) a zapomněl si shodit hlavní jištič u hodin. Zas já na to šel s izolovanýma kleštěma a šroubovákem a dával si bacha.
Nepovažuji se za magora. Spíše za osobu znalou, s vyšší kvalifikací, zkušenostmi a dostatečnými pracovními pomůckami.
Vím, co se může stát a dávám pozor. V extrémních situacích děláme dva spolu.
Magoři mohou být ti, co bez vědomostí se pokoušejí podle nepochopených rad z různých poraden dělat to, co profesionál studoval roky.
Nechte to na elektrikáře!
0x
Souhlas s Hejkalem. Udělat se dá sice skoro všechno, ale nedoporučoval bych to laikovi, který se dokáže takhle zeptat. Ani profík to nebude dělat, je - li jiná možnost. Uvědomte si, že nejblišší předřazené jištění jsou nožové pojistky v HDS a ty hned tak nevypadnou. Při případném zkratu nastane docela slušný ohňostroj s možnými těžkými popáleninami (o možných škodách na vedení nemluvě).
Jste si jistý, že jde o hlavní jistič? Pokud je to ten na obrázku, mám o tom pochybnosti.
- Výměna jističe z 10A na 16A
- Výměna starého jističe v bytě
- Výměna jističe před elektroměrem
- Výměna špatného jističe
- Výměna jističe za silnější
- Výměna jističe 6KA za 10KA
- Zvýší výměna jističů bezpečnost?
- Výměna jističe bez odpojení 3fazové lišty?
- Výměna jističe, za nový
- Výměna starého jističe v bytě za nový
- Výměna jističe sporáku
- Výměna jističe
- Výměna jističe B/C?
- Výměna hlavního jističe za silnější
- Výměna rozvaděče na jističe
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.