HLAVNÍ jistič je pokud se nepletu pod plombou. Porušení plomby je minimálně za 5000.- Před výměnou se musí na čezu žádat odplombování. Doufám že si to nepletu a pod plombou není jen elektroměr. Už to nějaký pátek bude, co jsem to řešil.
Pod proudem mění věci jen magoři. Jako třeba já jsem takhle měnil jistič (obyčejný ne hlavní) a zapomněl si shodit hlavní jištič u hodin. Zas já na to šel s izolovanýma kleštěma a šroubovákem a dával si bacha.
Měnil jsem a zapojoval "věci" pod napětím nejednou. Někdy to jinak nešlo. Nepovažuji se za magora. Spíše za osobu znalou, s vyšší kvalifikací, zkušenostmi a dostatečnými pracovními pomůckami. Vím, co se může stát a dávám pozor. V extrémních situacích děláme dva spolu. Magoři mohou být ti, co bez vědomostí se pokoušejí podle nepochopených rad z různých poraden dělat to, co profesionál studoval roky. Nechte to na elektrikáře!
belkvl*
odbornik nejdriv zavola na technickou sluzbu cezu, rekne odberne cislo, zadost o odpoblomvai, kolik je na elektomeru,
Souhlas s Hejkalem. Udělat se dá sice skoro všechno, ale nedoporučoval bych to laikovi, který se dokáže takhle zeptat. Ani profík to nebude dělat, je - li jiná možnost. Uvědomte si, že nejblišší předřazené jištění jsou nožové pojistky v HDS a ty hned tak nevypadnou. Při případném zkratu nastane docela slušný ohňostroj s možnými těžkými popáleninami (o možných škodách na vedení nemluvě).
Jste si jistý, že jde o hlavní jistič? Pokud je to ten na obrázku, mám o tom pochybnosti.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.