Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak vyměnit hlavní jistič

Od: seklem* odpovědí: 11 změna:

jak vyměnít hlavní jistič pod proudem.

Jak vyměnit hlavní jistič

11 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

bgmaniac*
hodnocení

0x

Proboha, pod proudem snad nebudete měnit nic! Nechte to na elektrikáři, když se takhle ptáte.

HLAVNÍ jistič je pokud se nepletu pod plombou. Porušení plomby je minimálně za 5000.- Před výměnou se musí na čezu žádat odplombování.
Doufám že si to nepletu a pod plombou není jen elektroměr. Už to nějaký pátek bude, co jsem to řešil.
bgmaniac*

Hlavní jistič JE pod plombou.

hodnocení

0x
proc pod proudem?

hodnocení

0x

Zapomeňte na to, tohle je práce pro zkušené odborníky.

zztop*
hodnocení

0x

Pod proudem mění věci jen magoři. Jako třeba já :-D jsem takhle měnil jistič (obyčejný ne hlavní) a zapomněl si shodit hlavní jištič u hodin. Zas já na to šel s izolovanýma kleštěma a šroubovákem a dával si bacha.

Měnil jsem a zapojoval "věci" pod napětím nejednou. Někdy to jinak nešlo.
Nepovažuji se za magora. Spíše za osobu znalou, s vyšší kvalifikací, zkušenostmi a dostatečnými pracovními pomůckami.
Vím, co se může stát a dávám pozor. V extrémních situacích děláme dva spolu.
Magoři mohou být ti, co bez vědomostí se pokoušejí podle nepochopených rad z různých poraden dělat to, co profesionál studoval roky.
Nechte to na elektrikáře!
belkvl*

odbornik nejdriv zavola na technickou sluzbu cezu, rekne odberne cislo, zadost o odpoblomvai, kolik je na elektomeru,

Chytry si to nejdriv zajisti beznapetovy stav

hodnocení

0x

Souhlas s Hejkalem. Udělat se dá sice skoro všechno, ale nedoporučoval bych to laikovi, který se dokáže takhle zeptat. Ani profík to nebude dělat, je - li jiná možnost. Uvědomte si, že nejblišší předřazené jištění jsou nožové pojistky v HDS a ty hned tak nevypadnou. Při případném zkratu nastane docela slušný ohňostroj s možnými těžkými popáleninami (o možných škodách na vedení nemluvě).

Jste si jistý, že jde o hlavní jistič? Pokud je to ten na obrázku, mám o tom pochybnosti.

jirkajirku
hodnocení

0x

Neblázněte, zavolejte elektrikáře! Ten ví, co a jak.

hodnocení

0x

Snad nechcete kandidovat na Darwinovu cenu?

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:
Otázky na téma výměna jističe

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]