Dobrý den. Před několika lety jsem koupil rd kde není septik. Odpady předchozí majitelé posílali do splaškové kanalizace. To není nic nového pod sluncem. Ve vesnici není kanalizace. Lidé mají žumpy nebo septiky a ty vyvážejí přes známé a končí to v polích.. Teď je situace taková, že z oú se písemně ptají jak likvidujeme odpadní vody. Pravda je, že na domě jsem hlášen pouze já a nic do kanalizace nepouštím. Bydlím tu, ale ve městě kde pracuji šest dnů v týdnu mám kompletní sociální zařízení včetně kuchyňky. To jistě nikoho zajímat nemusí, ale je to tak. Teď nemám prostředky na budování jímky. Lhát nemám v povaze. Co s tím vším dělat? Může mi někdo z úřadu zaklepat na branku a chtít jít dovnitř podívat se osobně? Nechci to dělat složitější. Odpady nepoužívám, to je reálná skutečnost. Děkuji za odpovědi.
kroap, žumpa se musí vyvážet častěji, septik je s přepadem do kanalizace.
Trošku nechápu dotaz, ...Odpady předchozí majitelé posílali do splaškové kanalizace... Ve vesnici není kanalizace...
tak kam to vypouštěli?
doplněno 05.08.14 21:40:
po doplnění je dotaz jaký?
kroap
Vesnice má povrchovou kanalizaci, tedy pro dešťovou vodu a ta teče do potoka. No a do této kanalizace je napojen domek. Ale já tam nic nepouštím. Vím, že mě čeká vybudovat jímku nebo septik případně čov. Ale teď se mi to vůbec nehodí. doplněno 07.08.14 19:59: Dobrý den. Jde mi o to, pokud se město bude chtít podívat osobně na moje nemovitosti s tím jak tu řeším odpadní vody a zjistí, že tu není ani jímka ani čov na co má v takovém případu za možnosti proti mě? Vím jistě, že do země nic nepouštím.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.