Nejste přihlášen/a.
Ahoj všichni,
nevíte náhodou, zda toto potrubní koleno na WC obsahuje azbest? Je na něm nápis ABU PA-T-1956.
V tomto cca 60 let starém domě probíhaly v minulosti nějaké rekonstrukce, WC je nové, šedá trubka do níž je koleno zasunuto je nejspíš plastová, ale koleno mi připadá, že je starší.
vždyť je plastový i na fotce
doplněno 05.08.14 17:04:každopádně to napojení přes dvě manžety je hustý
Ano, je plastové, ale ta nažloutlá hmota? Jinak máte pravdu, dělalo to hovado a vypadá to příšerně. Proto jsem se raději ptal, připadalo mi, že je to udělané z toho "co dům dal".
Zdravím . Já si pokládám otázku - co brání posunutí WC blíže ke zdi , aby se dalo odstranit to prodloužení? Chtělo by to celkovou fotku , né detail napojení.
Kvůli tvaru místnosti nebylo možné nádržku s vodou, která je umístěna na WC, ji dát až ke stěně. Kdyby se to dalo posunout, bylo by to fajn - neměl bych kolena přiražená až ke dveřím
jestli je toto koleno s azbestem,to nevím,ale podle dostupných info se azbest uvolní pouze při neodborném zásahu a do odpadních rour se dával minimálně a nebezpečný je při manipulaci kdy se může uvolnovat. stavba.tzb-info.cz/...
Vidím , že tam máš ten výklenek. Pravděpodobně zazděná stupačka do patra. Pokud budu počítat , že min. šířka místnosti bude asi 80 cm a ten výklenek mi připadá tak 20cm tak by jsi mohl do toho PVC ( šedá trubka ) vsadit koleno ( asi 15 - 30 st ) a zkusit posunout mísu doprava a tím odstranit to prodloužení . Ale jak jsem říkal před tím , chtělo by to celkovou fotku možná i s rozměry.
Vycházím z toho , že jsi se ptal jestli připojovací koleno Wiega obsahuje azbest , tak že předpokládám že s těmito pracemi nemáš vůbec žádné zkušenosti . Já osobně bych tam dokázal posunout keramiku min . o 25 cm dozadu.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.