Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,
prodávám byt, na kterém mám úvěr od Českomoravské stavební spořitelny. Z peněz, které z prodeje získám zaplatím "Lišce" 450.000,- Kč a zbytek peněz + peníze z nové hypotéky, kterou uzavřu, použiji na koupi rodinného domu. Chtěl jsem se zeptat, jestli musím zaplatit daň z nemovitosti. Asi před 2 lety mi totiž na finančním právu jeden přednášející JUDr. na škole říkal, že pokud prodám byt a všechny tyto peníze použuji ke koupi jiného - většího a dražšího, tak jsem od daně z převodu nemovitosti osvobozen. Nikde v zákoně jsem to však nenašel a ten učitel už na škole neučí, tak se ho nemohu zeptat. Můžete mi prosím poradit? Děkuji
Nenašel jste to, protože zaměňujete daň z převodu nemovitosti za daň z příjmu fyzických osob. Tam je osvobození možné.
viz §4 ZDP např. zde: business.center.c/...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.