Nejste přihlášen/a.
Dobrý den.
Potřebuji poradit.Mám na střeše digitální anténu se zesilovačem.Když je hezky,hrajou mi všechny programy,ale když je trošku zataženo,tak mi přestane fungovat ČT 1 a ČT 2.Anténu mám cca 25-30 km vzdušnou čarou od vysílače.Když se podívám v televizi na kontrolu signálu,tak mi všechny programy ukazují 100 % signál.Prosím o pomoc,co dělám špatně.Nechci volat firmu s antenní technikou.Předem děkuji za rady.
Jak se pozná digitální anténa? Zkusil bych to bez zesilovače jen se symetrizačním členem. Určitě by rádcům také pomohlo, kdybyste udala místo příjmu a vysílače, o jakou jde anténu - digitální je nesmysl, taková neexistuje, zesílení zesilovače - je to anténí zesilovač, nebo zezilovač na pokrytí ztrát v rozvodu, máte přímou viditelnost na vysílač, vysílací výkon co je všechno na anténu připojeno. Případně přijímané kanály a přiřazení jednotlivých muxů. Bez těchto údajů se konkrétně moc poradit nedá. Pokud se nejedná o nějaké rušení, příjem na udávanou vzdálenost by měl být bezproblémový.
Někdy je levnější ověřenou anténářskou firmu vybavenou měřící technikou zavolat, než řešit příjem metodou pokus omyl.
Tu dvojlinku určitě nahradit koaxiálem. Jak máte vyřešeno připojení dvojlinky do settop boxu?
Odpověděl sis sám. Je to minimálně impedančné nepřizpůsobené. Ale neznamená to, že pouhou výměnou kabelu a na svorkách antény se symetrizačním členem bude problém odstraněn. Jako první poměrně laciný krok je to doporučeníhodné.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.