Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,
chtěl jsem se zeptat jesli se dá opravit tato střecha a nebo to je rovnou na stržení a nalepení něčeho jiného?
Co jsem se na to koukal, tak kolem toho "odchléplého pásu" to nedrží s podkladem...
Na internetu jsem našel nějaké lepidla/nátěry pro opravu asfaltových pásů ale nevim jestli to je pro tento případ...
děkuji...
Zdravím,
pokud budu mluvit za sebe, opravu bych řešil následujícím způsobem:
- odhrnout odlepené pásy od atik
- otlouct omítku až na podklad
- podklad (zeď) řádně očistit od prachu
- pokud nejsou asfaltové pásy poškozené, tak je nalepit za tepla na zeď atiky
- pokud jsou asf. pásy poškozené, tak podle míry poškození buď opravit, případně uříznout a přechod na zeď a na plochu udělat z nových kusů pásů - tyto řádně natavit a nalepit
- po nalepení pásů omítnout zeď atiky tak, že omítka bude přesahovat cca 1cm přes nalepené pásy - důvodem je to, aby voda stékající po omítce netekla za pásy do podloží, ale stékala na střechu
Takhle se atiky nedelaji , budto se asfaltovy pas da az pod oplechovani, nebo se da jak je , ale musi se atika prvne natrit penetralem a asfaltovy pas se prikotvi hmozdinkami a samozrejme kryci plech ktery se vytmeli bitumenovym tmelem,taky se da kraj atiky vyplechovat,plocha vypada celkem ustojne,ale proste ty boky bych sesekal, a budto nalepil az pod plech, , nebo prisrouboval.
doplněno 04.08.14 19:46:ronyx tam ma napsane prilepit zpet, ale to bohuzel drzet nebude, predtim se zed musi natrit penetralem,az zaschne, opatrne je to horlavina,prilepit pasy zpet, dat kryci oplechovani a spolu s asfaltovymi pasy prikotvit hmozdinkami a vrch oplechovani vytmelit.
V podstate uz tady vsechno, co jsem chtel napsat, bylo receno:
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.