Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Žaloba na obohacování

Od: sarinka11 odpovědí: 3 změna:

Dobrý den ,potřebuji poradit co s touto věcí.Před pár lety jsem přišla o dům díky mé naivitě a podala žalobu na určení vlastnictví,než soud vyřešil žalobu ta paní ji stačila prodat a dostala peníze ale v KN je pouze vklad na majitele kterým to prodala..Soud jsem vyhrála ale ,,noví majitelé" tam bydlí a já dala vklad ,bohužel musí se zrušit prvni vklad exekuce co paní měla atd..Mezitím na mě podala paní která v tom domě bydlí žalobu na obohacování.Podotýkám ještě nejsem majitelka v KN zapsaná Děkuji za odpovědi

3 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

djnw
hodnocení

0x

Popisujete věc poněkud zmateně, nevím oč jde. Pokud byla podána žaloba na určení vlastnictví, pak se měl váš advokát postarat o zablokování domu v katastru. Tedy by nešlo s vlastnictví domem manipulovat. Zrušení prvního vkladu - nepíšete, proč jste o dům přišla. Pokud svojí naivitou, nechápu, co je na tom protizákonného. Šlo o naivitu nebo podvod spáchaný na vás? Čím byste se měla nyní obohacovat, jaký je smysl žaloby?

sarinka11
hodnocení

asi jo je to složité pokusím se vysvětlit:manžel más dostal do dluhu,mašla jsem si paní na oddlužení bohužel podvodnice byla tak jsem podala žalobu na určení vlastnictví a než se zablokoval katastr ta podvodnice podala a vložila vklad jiné osoby.Soud jsem vyhrála po 4letech a podala vklad jako vlastník.Bohužel jeden vklad tam byl tak se musí zrušit a pak bude řada na ten muj vklad(tudíž až se vše zruší soudně co tam na katastru je)A když se ted domáhám svého tak ta třetí osoba,která tam bydlí na mě podala žalobu na obohacování protože tam udělala upravy atd.Momentálne zatím není dům ani můj a ani té 3 osoby která jak si myslím tam neměla nic dělat a já chtěla po ní at to dá vše do původního stavu a nebo si ho koupí znovu .Snad trochu pochopíte:)

djnw

Pokud tam někdo nainvestoval, nedivím se, že podal žalobu a bezdůvodné obohacení. Pokud jde o osobu, které je v tom nevinně a dům připadné vám, pak byste mu měla zaplatit prostředky, které tam investoval. Mám dojem, že se tomu nevyhnete. Lépe by bylo se domluvit, jinak vás to přijde hodně draho. Nic mi do toho není, ale pokud budete postupovat naivně jako minule (paní na oddlužení), pak se můžete dostat do nových a velkých potíží. Ty investice v domě jsou a někdo je zaplatí.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]