Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak odstranit průhledný silikon

Od: mireckajes odpovědí: 5 změna:

Dobrý den, prosím poradí někdo čím odstranit průhledný silikon, který mám po obvodu sprchové vaničky. Je skrz něj vidět díry a černou plíseň a nejde to nijak vyčistit. Zkoušela jsem to odloupat, ale jde to strašně špatně. Děkuji za radu :)

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

dubik*
hodnocení

0x

Odstraňovačem silikonu, který mají snad všude, kde silikon prodávají, je to rozpouštědlo.

hodnocení

0x

podle mě to de třeba prstem nebo nějakou špachtličkou nebo nějakým tupým předmětem. Silikon sice drží, ale ne tak, že by se nedal při užití síly odstranit.

2kedar*
hodnocení

0x

Nahrubo nerez drátěnkou a pak, najemno musíte opravdu použít odstraňovač silikonu, který je k mání ve všech Baukrámech i v Hornbachu.

111®

no a ještě se prodává škrabka na silikon, plastová, co jde i do rohu, ve tvaru V

ronyx*
hodnocení

0x

Zdravím,
nanesený silikon je potřeba nejdříve něčím odříznout (viu třeba výše zmíněná V škrabka, v nouzi i třeba příborový nůž). Někdy, ale velmi vyjímečně, lze silikonovou "housenku" jen opatrně na konci podebrat a strhnout celou.
Po hrubém mechanickém očištění můžete na dočištění použít také výše zmíněný "odstraňovač silikonu". Na celou "housenku" to nepoužívejte - rozpouští to hrozně pomalu a strávila byste u toho "mládí".
Po odstranění starého silikonu pečlivě odstraňte plíseň, spáru vyčistěte, pečlivě vysušte (fenem, horkovzdušnou pistolí), ideální je si spáru olepit papírovou krycí páskou a pečlivě nanést nový silikon. Bublinky a podobně svědčí o nekvalitně naneseném silikonu.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]