Nejste přihlášen/a.
Ahoj,
mám 6 let Indesitku s vrchním plněním do minulého týdne s ní nebyl žádný problém až ted se mi poslední tři praní děje to, že z bubnu jde cítit mazivo - takový ten chemický smrad.. Vše vypere normálně na ničem smrad neulpíva až na ručníky..Zkusila jsem dát nový ručník do pračky jestli třeba jsem, omylem na to něco nevylila a ne. Ostatní prádlo je v pořádku. Koupila jsem tedy nějaký prostředek na vyčištění pračky od zbytku prášku a špíny a půk dne voněla a ted pro změnu smrdí zatuchlinou... Nevíte čím by to mohlo být?
to se tu řeší pořád napište vpravo nahoře do kolonky hledat "pračka smrdí"
ložiska to nebudou to by prádlo bylo špinavé a voda by tekla ven. Vyčistit filtr ,hadici na vypouštění narovnat ať tam nestojí voda(i vzadu v pračce) a prohnat ji na 90stupňů octem a savem
doplněno 04.08.14 18:54:tak ono to teoreticky ty ložiska být mohou ale tam je té vazelíny málo to by už vytekla.Jak to dělá dlouho?Ta hlučnost se projeví po čase-první odejde gufero poté ložisko.Když tak se podívejte pod pračku jestli od těch ložisek neprotéká voda.
Dobrý den, a čistíte občas vypouštěcí filtr? Možná se zápach šíří z toho odpadu. Zdravím!
doplněno 01.08.14 21:47:Asi bych zkusil vyprat jen s čistou vodou na vyvářku a tu pračku pořádně vyvařit a propláchnout.
doplněno 01.08.14 21:51:Ještě snad, jestli nemáte odtok z pračky napojen přímo do odpadu a zápach nejde z něho. Já mám pračku s odtokem do vany a až potom do odpadu.
doplněno 01.08.14 22:07:U umývadla a vany je u odpadů vodní "zátka", která brání vniknutí zápachu do místnosti. Tady záleží na tom, jestli je odtok z pračky vyveden až za tu vodní clonu nebo před ní.
Dobrý Ano odpad jsem vyčistila, předevčírem podle návodu na balení. Půl dne v pohodě a pak teda nesmrí už tím jako by mazivem ale zatuchlinou - odpadní vodou... Předtím tak nesmrděla nikdy až ted..
To jsem taky zkusila a odtok mám přímo v odpadu.. ale tím pádem, by musela mrdět jak vana tak umyvadlo ne?
Jo tak to nevím ale mám ten odtok asi 40 cm nad zemí... To ale asi nemá nic společného s tím zápachem že? Nevím no... Mám obavu, aby to nebyli ložiska ale to by dělalo kraval ne?
Dobrý den, ložiska to asi nebudou, pokud není zvýšená hlučnost. Já tedy ještě nechávám to víko pračky stále otevřené (mám přední plnění), aby tam mohl vzduch a pračka nezatuchla a zbytek vody vyschl. Zdravím!
doplněno 01.08.14 23:11:Neviděl bych to takto černě. Je to jen zápach a nebude to jedovaté. Ale, vzpomínám si, že jsem si jednou koupil levný prací prášek, který docela hezky voněl, ale vyprané prádlo "vonělo" zatuchle.
A u ručníků to je znát více, protože se dostanou až k nosu - což, např. ponožka většinou asi ne.
doplněno 01.08.14 23:22:Tak, nevím, ale psala jste, že chemický zápach už není, ale pro změnu je prádlo zatuchlé. Já už asi více neporadím - snad ještě vyvařit vodou s octem, používat jiný prací prášek nebo si zavolat na prohlídku pračky odborníka.
doplněno 01.08.14 23:40:Nemáte zač.
Já ji mám celoročně otevřenou a to mám horní plnění, nezavirám to vubec už kvuli tomu at mi tam nic nerezne... tak nevím co to může být... Mám strach abych v tom neprala a neurval se mi buben.. A nebo to oblečení nebylo nějakým zpusobem jedovaté a neosipali jsme se všichni...
Mě jde hlavně o to, že kdyby to smrdělo zatuchlinou vem to čert... ale spíš mám strach z toho chemického zápachu voní to jak mazivo na kola to černé... Nevím ted název - maže se s tím řetěz od kola...
Použív se do pračky prací gel?
V pračce není reálné mazivo které by mohlo uteci, snad jedině z ložisek ale i tam je velmi tuhá vazelína a ten hluk při jejich likvidaci...
Většinou tak smrdí gely, časem, aviváží atd dostánou podivné zápachy...
Právě, že jo.. ale ted jsem tedy zkusila znova vyprat a nesmrdí to zatuchlinou nýbrž mazivem asi vazelina či co se to použivá na pračku...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.