Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak dlouho vydrží mléko?

Od: ringo® odpovědí: 13 změna:

Jak dlouho vydrží krabicové mléko načaté, ale s tím šroubovacím uzávěrem? Mám ho už asi 2 měsíce /jenom na cvrknutí do kafe/ a je pořád dobré.

13 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Tak to těžko říct. Pasterizací to zbavili všech choroboplodných zárodků, takže teď jen záleží na tom, kolik se tam dostane zárodků přisátím nesterilního vzduchu. Řekl bych jen, že čím méně mléka a více vzduchu, tím rychlejší konec. V každém případě přeju, aby to jednou neskončilo místo cvrknutí do kafe cvrknutím do kalhot :-D. Dva měsíce jsou dost, je léto a bakterie řádí *bezim*

hodnocení

0x

Když nesmrdí a v kafi se nezdrcne, je vpohodě. Kupodivu!

sebod*
hodnocení

0x

ringo. Vypadá to, že to Tvoje mléko přešlo do "stabilizované" polohy *smich*. Já mám tu zkušenost, že tak do cca 10ti dnů už je nějaký divný. Moje maminka z tohodle důvodu přešla na mléko sušený, nebo ty malé smetanky.

hodnocení

0x

Musím říct,že mě to překvapuje.Já po otevření mléka se závitem ho použiji trochu na kaši a zbytek skončí u slepic,protože po týdnu (mnohdy ani ne) je zkyslé.Pokud ale je to jak píšete,a nic Vám po tom není a nesrazí se,pak snad není důvod ho nepoužít.Zdravím

tomibender*
hodnocení

0x
Dobrý den, záleží, jestli je to mléko pasterizovane nebo UHT. Při UHT ošetření se zničí i bakterie mléčného kvaseni, takže takové mléko nezkysne, prostě shnije, ale to byste poznal. Pokud sw tam nedostane moc bakterií z venku (pití z krabice atd.), tak vydrží dlouho. Bender

mil®
hodnocení

0x

Doma mi vydrží otevřené max. týden, pak se skazí. V práci proto používám sušené.

než tam dávat sušený prášek, který možná jen mlíko připomíná, tak raději nic

cuca*
hodnocení

0x

U nás se vypije hodně mléka, takže se většinou nestihne zkazit.

Ovšem pokud se nechá den dva venku, myslím mimo lednici, je po něm.

Takže v lednici ano, venku dlouho nevydrží.

Ale upřímně, měl byste to své starožitné mléko vyměnit za poněkud čerstvější. :)

olaf71*
hodnocení

0x

mám vyzkoušené, že vydrží měsíc otevřené. za komanče vydrželo i zavřené jen dva dny, ale to se s dnešním mlékem nedá srovnávat. také jsem ho pil a víc než litr denně s chutí. dnešní mléko se dá přirovnat tak lízání přes kalhotky

doplněno 01.08.14 11:00:

raději používáme místo mléka porce smetánek, klidně několik

honzajs

zatímco mléko v Tetrapaku je mléko, u těch malých "smetánek" jsem viděl i poznámku, vyrobeno z rostlinného tuku :(

o tom prášku, co si říká smetana do kávy a má složení podobné stolařskému klihu ani nemluvím

ben®
hodnocení

0x

Dobrý den, až to mléko spotřebujete, tak potom rozřízněte tu krabičku a možná Vás to překvapí, ale na stěnách krabičky může být už plíseň - tam, kde už nebyla hladina mléka.

Není to zrovna hezké zjištění, ale hlavně pozdní. Takže, do kávy si kupuji jen to malé balení "hustého" mléka a to se spotřebuje rychleji. Zdravím!

doplněno 10.08.14 21:01:

ringo - co na to říci? Snad jen: "No, patrně dobrý oddíl."

hodnocení

No je celou dobu zavřené ještě v lednici a i chuťově je OK. Tak uvidím. Ještě tam je aspoň třetina. Záruku má do 4.9., tak když tak bych ho vyreklamoval a začal s novým.. *ua*

hodnocení

Krabice otevřena. Čistá jako zrcadlo.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]