Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Koberec - čištění

Od: losfuncha* odpovědí: 12 změna:

Ahoj, neměl byste někdo tip na nějaký zaručený čistič koberců? Už opravdu nevím, co na to vzít... Náš starý pejsek na sklonku svého života koberec několikrát počůral a pozvracel, čistila jsem různými čističi na koberce, značkovými i neznačkovými, včetně Vanishe (u něj se říká, že je to driják) , přidávala ocet a pořád jsou tam fleky... Koberec je nezávadný, dělali jsme pro jistotu testy na různé bakterie, roztoče apod. a nic tam není, jen fleky co mi nejdou vyčistit. Prosím poraďte.

12 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

1x

My, lidi máme podivnou logiku. Se vší úctou. Za, s odpuštěním, zbytečné krávoviny dokážeme pustit po troškách hodně peněz a na tom, na co se díváme a žijeme na tom denně, velkou část života, budeme šetřit a ucmrndávat po trošičkách a bez výsledku. Za stroj, za čisticí prostředky, za . . . . , místo cca 4.000kč za nový tepich. Omlouvám se, vím že jsem surová a držkatá, ale vidím to tak. Promiňte, ale když si představím, že bych se měla dívat na flekatý koberec v obýváku, tak to raději nejím a koupím nový. Vlastní zkušenost důchodkyně, ani ne s průměrným důchodem. *plac* Ještě jednou veliká omluva *hi*

doplněno 31.07.14 11:58:

Nemáte kloudnou odpověď proto, protože neexistuje. Fleky budou vždycky!

losfuncha*
hodnocení

Já čekám ale odpověď, která mi na něco bude, né promlouvání do duše ;) Rozhodla sem se to vyčistit, tak to vyčistim, až budu chtít nový, koupím nový, zatím prostě nechci a chci čistit.

Mimoto pokud má někdo dobrý tip na nějaký čistící prostředek nebo výrobu vlastního na základě babské rady, tak se mi to bude hodit i do budoucna.

amy*

Jestli se Vám koberec tak líbí, tak si objednejte ten strojový čistič na mokré čištění a nechte si do něj doporučit nějaký kvalitní přípravek, ne všechny co se nabízejí v drogeriích jsou vhodné do stroje nebo třeba nejsou tak účinné. Je to docela dřina, budete muset flek projet několikrát. Pokud máte koberec menšího rozměru, tak ho vemte do nějaké čistírny, kde by ho také mohli umět vyčistit, ale předem se domluvte, ne všechny čistírny to umí. Pak mě napadá, že ještě prodávají přímo spreje na zvířecí fleky:) a co skrvny může vybělit i šťáva z citronu. Pokud je flek staršího data a zkoušela jste ho čistit několikrát, je možné, že je zapraný a nic nepomůže.

losfuncha*
hodnocení

Děkuji, spreje na fleky od zvířátek? Tak to slyším poprvé, no mrknu na to :) Zkusím to a ještě tedy tu šťávu z citronu a pokud nepomůže, zkusím to tedy strojově vyčistit... Uvidíme, jaká bude úspěšnost :)

zwiki*

Zkuste kyselinu solnou ,ta by to měla vyčistit.

losfuncha*
31.07.14 21:27
hodnocení

Děkuji :)

zwiki*
hodnocení

0x

Ahoj.U tak starého pejska je koberec stále "v nebezpečí".Nám to dělala do ovčí kožešiny až jsme ji museli vyhodit/ tu kožešinu/.Koberec nejraději vyhodit , na linu se to lépe uklízí.

losfuncha*
hodnocení

No jasný, však my jsme to nijak neřešili, už byl stařičký (17), takže jsme ho samozřejmě netrestali, ani mu nenadávali...
Vyhodit ho nechci, koberec je starý cca 2 roky a nebyl zrovna levný, proto tedy hledám možnost vyčištění.

zvratky obsahují kyseliny tak to bude asi "vyžrané" a nevyčistitelné

ivik*
hodnocení

0x

Zkuste strojové čištění, většinou to dělá nějaký soukromník jako vedlejšák,jestli je koberec zánovní, vyplatí se to...

losfuncha*
hodnocení

Prozatím jsem v okolí našla jednu paní, co půjčuje stroje a vysavače na čištění, ale chce za to 700 Kč na den, není to moc?

hodnocení

0x

Zakleknout, kyblík s teplou vodou, dobrý saponát na podlahu, silonový rejžák a fleky roztokem vydrbat a nešetřit vodou. Nacucaný koberec pak vysát vysavačem, který umí mokré vysávání. Měl by být jak nový, pokud kyseliny z psího lejna nerozežraly vlákna koberce. Pak nepomůže už nic :o))

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]