Nejste přihlášen/a.
Jakym zpusobem prechovat (uzavrit, skladovat) kartusi chemicke kotvy k opetovnemu pouziti? Je to dost drahy spas na to, aby ji clovek vyhodil, kdyz v ni po pouziti stale velka vetsina zbyva. Ale jak spravne na to?
Neuzavírat, jen před dalším použitím odšroubovat a vyhodit míchací hubičku a dát novou. Většinou se standardně dodávají dvě a další lze dokoupit...
Já s chemickou kotvou pracuji trošku jiným způsobem.
Kartuši mám vždycky uzavřenou tou originální zátkou. Když potřebuju male množství chemie, tak mám nastříhané čtverce z plastové fólie a na ty čtverce si vytlačím potřebné množství obou složek. Pomocí špejle "vyhrábnu" zbytky hmoty z hrdla kartuše, aby tam ty dvě složky nebohly reagovat a vytvrdnout.
Potom složky špejlí důkladně promíchám a zpracuju.
Není to tak rychlé a pohodlné, jako míchací hrot, ale dá se takhle zvládnout. Jediný problém je, že si zkracuju čas pro zpracování chemické malty. Takže pokud chci zalepit čtyři hmoždimky, tak stihnu tři a u čtvrté hmoždimky už je hmota tvrdá.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.