Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak na zavreni chem. kotvy k opetovnemu uziti

Od: mubu odpovědí: 3 změna:

Jakym zpusobem prechovat (uzavrit, skladovat) kartusi chemicke kotvy k opetovnemu pouziti? Je to dost drahy spas na to, aby ji clovek vyhodil, kdyz v ni po pouziti stale velka vetsina zbyva. Ale jak spravne na to?

3 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hop®
hodnocení

2x

Neuzavírat, jen před dalším použitím odšroubovat a vyhodit míchací hubičku a dát novou. Většinou se standardně dodávají dvě a další lze dokoupit...

hodnocení

0x

No, některé kartuše jdou opakoveně použít, mívají spec. zátku, ale jelikož většina kotev je dvousložkových a mísení složek probíhá v trysce tak přinejmenším ta tryska se musí vyhodit.

hodnocení

0x

Já s chemickou kotvou pracuji trošku jiným způsobem.

Kartuši mám vždycky uzavřenou tou originální zátkou. Když potřebuju male množství chemie, tak mám nastříhané čtverce z plastové fólie a na ty čtverce si vytlačím potřebné množství obou složek. Pomocí špejle "vyhrábnu" zbytky hmoty z hrdla kartuše, aby tam ty dvě složky nebohly reagovat a vytvrdnout.

Potom složky špejlí důkladně promíchám a zpracuju.

Není to tak rychlé a pohodlné, jako míchací hrot, ale dá se takhle zvládnout. Jediný problém je, že si zkracuju čas pro zpracování chemické malty. Takže pokud chci zalepit čtyři hmoždimky, tak stihnu tři a u čtvrté hmoždimky už je hmota tvrdá.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]