Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,
mám problém a to s jednáním RPG. Před měsícem jsme se s přítelem rozhodli, že půjdeme do většího a hlavně do bytu po rekonstrukci. Šli jsme na RPG klientské centrum s tím, že ve smlouvě máme napsáno tří měsíční výpovědní lhůtu a tu podáme a mezitím si najdeme nový byt a nebude žádný problém. V tom nás paní zarazila, že máme nájem prodloužený až do příštího roku a že je nový občanský zákoník, který nedovoluje ukončit dříve nájemní smlouvu, protože máme dobu určitou. Což je do příštího roku. Ptali jsme se na důvody, které bychom mohli podat, aby nám ukončili nájemní smlouvu takže hlavní důvod ukončení smlouvy by měl být stěhování se za prací do jiného města, ale musíme předložit důkaz, dále nám paní poradila, pokud nemáme na nájem tak platit nemáme 3 měsíce, s tím že nám dají oni sami výpověď, ale na sankce a pokutu už nám odpovědět nedokázala nebo spíše nechtěla říct a nebo si máme za sebe najít náhradu s tím, že se můžeme vystěhovat skoro hned. Tudíž jsem neotálela a na net jsem hodila inzerát. Po cca 14 dnech se mi ozvali zájemci, kteří to okamžitě berou volali jsme opět na centrum a ti to vše sepsali a poslali makléřovi. Nový byt už jsme si sehnali a jenom jsme čekali, až se nám paní makléřka ozve, vše se sepíše a my se můžeme stěhovat do nového. V tom přišel další ŠOK. Zájemci mi volali, že se s nimi spojil makléř s tím, že my se nesmíme vystěhovat dřív než k prvnímu v měsíci a dříve než za měsíc a půl, protože musí přijít technik či co, který musí zkontrolovat stav bytu. Chápu zkontrolovat stav měřáků atd..., ale měsíc a půl? Samozřejmě jsme museli pustit nový byt, protože majitelka měla i jiné zájemce a dva nájmy bychom neutáhli. V tomto případě už jsem vytočená z jednání RPG, že už v životě bych si od nich nenechala pronajmout byt. Když se k ním stěhujete jsou hodní a vše jde rychle tak jako to bylo při stěhování u nás. Přišli jsme, prohlídli si byt zeptala se nás berete? My řekli ano sepsala s námi vše potřebné dala nám klíče a my bydleli ještě v ten den. Tak jak je možné, že teď dělají problémy? Jak se toho teď zbavit opravdu platit nájem na další měsíc už nechceme, když můžeme mít stokrát lepší byt za skoro stejné peníze někde jinde!
Omlouvám se za dlouhý článek. V případě, podobných zkušeností a nebo radami jak jste se zbavili vy RPG bytu sem s nimi. Děkuji
Přesně tak, bohužel tento rok v květnu podepsal přítel prodloužení smlouvy, protože jsme neměli důvod se stěhovat a že je nějáký nový občanský zákoník, který toto přikazuje jsme nevěděli. Ale když jsme se ptali při prohlídkách na výpovědní lhůtu všude nám řekli, že je 3 měsíční. A to ještě přítel už nedělá v dole, kde mu byla poskytnuta sleva na nájmu se zvýšil nájem a ještě má napsáno ve smlouvě při ukončení pracovní smlouvy doplatit kauci ve výši dvou měsíců. Už na to opravdu nemám nervy. Jsou to podfukáři. Už chci jít pryč! A známá dokonce nedostala vratnou kauci, přes rok kvůli vyúčtování, a když ji už měli vrátit kauci tak si našli tolik chyb, že ji vraceli z kauce ani ne polovinu. Je to k pláči.
Můj názor je ten, že to šlo tak rychle z důvodu, jelikož ten byt byl prázdný a oni se jej potřebovali co nejrychleji zbavit a co nejdřív z něj mít peníze. Teď ten problém není a oni mají málo přejímacích techniků a samozřejmě z Vás chtějí vyrazit co nejvíce peněz, než od nich odejdete Z jejich strany je to možná "neetické", ale pravděpodobně né protiprávní a hlavně logicky ekonomické myšlení. Bohužel ...
Právě, že přítele taky předchozí majítelka našla náhodou a potkali jsme se hned další den přítel, předchozí majítelka a makléřka. Předchozí majítelka podepsala ukončení a přítel novou smlouvu. Tak nevím o co jim jde, když jsme si hned našli za sebe náhradu, takže příští měsíc jim hned za byt příjde nájem sice ne od nás, ale od nového nájemníka.
Ne už nikdy nechci k RPG byla to první a poslední zkušenost. Máme mít byt od známé, takže nehrozí zvyšování nájmu atd...Dělají samé problémy a my už nevíme jak se bránit. Na klientských centrech každá paní ať jsem slušná, řekne něco jiného a nejlépe si vás po telefonu přehazují jako horký brambor. A když příjdete osobně tak to mají všichni, co tam sedí naučené nazpaměť, jako call centru, co mají říkat. A když vás přepojí někam na obchodní centrum, tak Vás odkáže na makléře. Paráda. Po nás chtějí kauci hned, ale vyplatit ji už nechtějí.
Tak to mi je i Vás líto, snad Vám je vrátí všechny do poslední koruny.
S přenecháním bytu nám bylo řečeno, že si máme najít náhradu ta kontaktuje nové zájemce potom nás a můžeme se stěhovat. Taky tomu nerozumím, proč musíme být u nějaké technické kontroly. Někoho z dodavatelů elektřiny a plynu taky přece můžou poslat hned, aby zkontroloval stav, ale po téhle zkušenosti si myslím, že už mě nic nepřekvapí. Počítám s tím, že kauci nám vrátí bůhví kdy, ikdyž by se teď peníze hodily.
To Vám ještě najdou závady v bytě a peníze si strhnou z kauce.
Po vystěhování dávají byt do pořádku,že udělají"novou" koupelnu i WC ,položí lino,vymalují atd.Já musel zaplatit dost Kč za prasklé sklo v okně i když po vystěhování za měsíc dali v baráku nové okna.Takový zloději je RPG.
To máte pravdu .Já se vystěhovla před 3 roky .Musel jsem dodělávat dlažbu pod linkou ( samozřejmě pak vše provedly znovu ),Musel jsem dát pryč žaluzie .Když jsem makléřce říkal,že by je nájemník třeba chtěl,tak mě paní utvrdila v tom,že ne .Ona má svoje instrukce atd. Dnes bydlím v malém RD v Ostravě náklady cca 5000 Kč ( oproti dnešnímu nájmu v mém předešlém bytě skoro 11 000 Kč v 3 + 1.). Jsou to zloději ,nic jiného.
Bydlel jsem v RPG cca 16 let.Dnes ,když se na to podívám.Kdybych si vzal hypotéku .například 5000 Kč,tak už bych měl byt zaplacený. Všem bych to přál,ať si koupí svůj byt a těm vyděračům ,ať si to někam narvou.Plesnivé byty ,nezateplené,leckde ještě s dřevěnýma oknama za nájemné jako v Praze
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.