Nejste přihlášen/a.
Mam dotaz ohledně SIPA. Minulý měsíc mi nepřišla složenka na zaplacení SIPO. Odjeli jsme na dovolenou a já si teď po měsíci vzpomněla, že jsme SIPO neplatili...kde mám teď zálohy uhradit? Jedná se mi o plyn, elektřinu a ČT poplatek. Nebo to mám nechat a oni mi to pak přičtou až bude vyúčtování? Co ten ČT poplatek?
Děkuji
0x
Dobrý den, pokud Vám nepřijde SIPO do schránky, tak si můžete na poště nechat vytisknout náhradní doklad a ten uhradit. Ale, to snad jen v ten měsíc, na který je platba. Nyní musíte uhradit každou položku jednotlivě a přímo na účet oprávněného. U toho plynu a elektřiny by to v případě neuhrazení jedné zálohy asi nemuselo vadit - o to bude asi vyšší nedoplatek při tom vyúčtování. Poplatek za TV a rozhlas by se uhradit měl, protože tam není vyúčtování. Na poště Vám jistě řeknou více nebo to bude na stránkách ČT a ČR. Zdravím!
0x
Poplatek za rozhlas a televizi zaplatíte příští měsíc, jak je uvedeno výše. Zálohy na energie domluvte s příslušnými dodavateli. Pro Vás pouze záloha, podle nich platba, kterou jste se zavázal pravidelně, každý měsíc platit. Nyní máte dluh. Pozor na to. Co nejdříve volejte na zákaznickou linku a domluvte splátku, která bude mít určité náležitosti, které Vám sdělí pracovník po telefonu, nebo informace zjistíte na jejich webových stránkách. Pokud se s pracovníkem domluvíte, že nemusíte platit, on to zanese do systému, a tím pádem budete mít o jednu zálohu méně, tak můžete klidně spát. Ale velké dodavatele RWE a CEZ si raději obvolejte, s nimi žádné nesrovnalosti.
doplněno 29.07.14 18:39:Stalo se mi to u RWE. Vypadla mi jedna záloha, ozvali se, že jim dlužím. Takže můžete očekávat i dopis od některého dodavatele, že jim nedošly peníze na ten určitý měsíc.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.