Nejste přihlášen/a.
Mam dotaz ohledně SIPA. Minulý měsíc mi nepřišla složenka na zaplacení SIPO. Odjeli jsme na dovolenou a já si teď po měsíci vzpomněla, že jsme SIPO neplatili...kde mám teď zálohy uhradit? Jedná se mi o plyn, elektřinu a ČT poplatek. Nebo to mám nechat a oni mi to pak přičtou až bude vyúčtování? Co ten ČT poplatek?
Děkuji
Dobrý den, pokud Vám nepřijde SIPO do schránky, tak si můžete na poště nechat vytisknout náhradní doklad a ten uhradit. Ale, to snad jen v ten měsíc, na který je platba. Nyní musíte uhradit každou položku jednotlivě a přímo na účet oprávněného. U toho plynu a elektřiny by to v případě neuhrazení jedné zálohy asi nemuselo vadit - o to bude asi vyšší nedoplatek při tom vyúčtování. Poplatek za TV a rozhlas by se uhradit měl, protože tam není vyúčtování. Na poště Vám jistě řeknou více nebo to bude na stránkách ČT a ČR. Zdravím!
Poplatek za rozhlas a televizi zaplatíte příští měsíc, jak je uvedeno výše. Zálohy na energie domluvte s příslušnými dodavateli. Pro Vás pouze záloha, podle nich platba, kterou jste se zavázal pravidelně, každý měsíc platit. Nyní máte dluh. Pozor na to. Co nejdříve volejte na zákaznickou linku a domluvte splátku, která bude mít určité náležitosti, které Vám sdělí pracovník po telefonu, nebo informace zjistíte na jejich webových stránkách. Pokud se s pracovníkem domluvíte, že nemusíte platit, on to zanese do systému, a tím pádem budete mít o jednu zálohu méně, tak můžete klidně spát. Ale velké dodavatele RWE a CEZ si raději obvolejte, s nimi žádné nesrovnalosti.
doplněno 29.07.14 18:39:Stalo se mi to u RWE. Vypadla mi jedna záloha, ozvali se, že jim dlužím. Takže můžete očekávat i dopis od některého dodavatele, že jim nedošly peníze na ten určitý měsíc.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.