Nejste přihlášen/a.
Mám tento problém. Na betonové jímce je víko, překvapivě také betonové. Na něm je komínek cca 50x50. Jenže mezi víkem a komínkem mi do jímky teče...a to dost. Potřeboval bych radu jak to utěsnit. Samozřejmě ideální řešení je zvednou komínek a dát tam studnařskou pěnu, ale bohužel není možné nějak rozumně komínek odhrabat. V nejhorším to tak samozřejmě bude. Tlak vody není nijak velký, napadlo mě důkládně namazat spáru mezi víkem a komínkem silikonem a případně ještě silikon "podržet" montážní pěnou. Nebo natřít několika vrstvama asfaltové izolace.
Dobrý den, tak, jde asi o odpadní jímku a odvzdušňovací komínek. Ten rozměr 50x50 je v mm.
Je to tak? Proč Vám vadí, že nateče dešťová voda do odpadní jímky? Jak by to šlo jinak utěsnit, než v tom spoji - tedy po odhrabání komínku (předpokládám, že vše je pod zeminou). Možná by na toto byl vhodný tmel viz odkaz (spoj může být vlhký, ale musí být čistý). Zdravím!
doplněno 28.07.14 11:05:Aha - tak, to vše zpět. Ono jde spíše o přístupový otvor a na něm bude ještě víko (pod ním by také mohlo zatékat). Ta jímka je nějak obrovská a zřejmě jsou do ní napojeny i "děšťáky", ne? Potom by to mohlo odpovídat, ale hodně velkému domu. Myslím, že ta voda přitéká jinudy a hodně. Ale, jílovitá půda není zase moc propustná, tak spíše prosakuje beton (jímka) nebo jsou to ty "dešťáky".
doplněno 28.07.14 13:59:Obávám se, že to budete muset odkopat a udělat tam pořádnou izolaci mezi komínkem a tím víkem. Snad udělat "límec"z asfaltové lepenky (navařit) a pak ještě použít ten tmel nebo nátěr z asfaltu (Gumoasfalt). Pokud odkopete více, tak natřít to víko, límec i komínek - vše pod zeminou.
To jsem mohl uvést. Jedná se o odpadní jímku a o komínek pro "hovnocuc" Tedy 50x50cm. Spíš to teda bude 70x70.
To že mi teče voda do odapdní jímky je zřejmé: Mám čerstvě vycucnutou jímku a po jedný průtrži v ní mám 10m3 vody. Samozřejmě mohu čerpat do pangejtu, ale to není úplně košer, že
To odhrabání je problém kvůli jílovité téměř neukopnutelné zemině. Ručně je to práce minimálně na víkend...bez legrace. A bagrem to nepůjde, protože jsou položené různé trubky.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.