Nejste přihlášen/a.
Dobrý den.
Potřeboval bych se zeptat, který šicí stroj má možnost nasunout na stroj při šití třeba rukáv, nohavici,... jako je to možné u šicího stroje Lada T 132. Viz příloha. Děkuji za případné návrhy.
Vesměs všechny šicí stroje pro domácí použití mají už volné rameno. Je spousta značek na trhu, každý se předbíhá, který je lepší. A každý si chválí ten svůj, co má doma. Já mám Lucznik s volným ramenem, cena okolo 5000 Kč. Ty levnější stroje nevím, jestli to volné rameno mají, ale to jsou takové už hodně obyčejné šicí stroje pro šití např. záclon a rovných stehů pro úplné šicí amatéry. Kdo chce na stroji šít i oblečení, tak zainvestuje do dražšího stroje.
Já jsem přesvědčená, že volné rameno mají všechny stroje. Ještě jsem neviděla a ani neslyšela o nějakém monolitu. Vždycky mají rameno. Všechny značky, všecny typy.
Všechny stroje jsou vpodstatě konstruované stejně. Málokdy něco nasunujete, protože šijete porubu, tedy volně a pak obrátíte na líc. Když se třeba štepuje, ať už rukávy nebo nohavice, pak se to šije po kouskách a do stroje se to krčením nahrne. Jinou konstrukci mají pouze průmyslové stroje, kde se šije tisíce kusů.
Určitě máte pravdu. Já, na svém Luczniku právě rukávy nebo nohavice v pohodě, při štepování, nahrnu. Vy to určitě chcete na průmyslové šití. Jinak se drahý, specializovaný stroj nevyplatí.
Já mám takový kufříkový šicí stroj NICOLETA . Nevím, jestli se dá ještě sehnat, mám ho už 30 let.
Dobrý den,
Narazila jsem na váš dotaz. Na šití rukávů a nohavic jsou doporučeny šicí stroje s volným ramenem.
Co se týče značky, doporučila bych šicí stroje značky janome. Šicí stroje janome jsou kvalitní a velice oblíbeny a několik typů je I s volným ramenem právě pro šití rukávů či nohavic.
Doufám, že dobře pořídíte.
Můžete se podívat i na náš nový e-shop (alespoň i jako inspiraci).
http://www. Aska. Cz/domaci-sici-stroje/janome/
Přidala jsem obrázky šicích strojů janome, které zrovna volné rameno mají.
Přeji hezký den
Eliášová
Zadný pokus zde o pravidlo Z3 nebyl.
Odkaz byl pouze informativní co se týče informací daných strojů, proto odkaz na danou kategorii .
Kde paní šicí stroj pořidí, je jen a pouze na ní .
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.