Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jaký šicí stroj?

Od: misa504* odpovědí: 10 změna:

Dobrý den.

Potřeboval bych se zeptat, který šicí stroj má možnost nasunout na stroj při šití třeba rukáv, nohavici,... jako je to možné u šicího stroje Lada T 132. Viz příloha. Děkuji za případné návrhy.

Jaký šicí stroj?

10 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

eulalie*
hodnocení

1x

Vesměs všechny šicí stroje pro domácí použití mají už volné rameno. Je spousta značek na trhu, každý se předbíhá, který je lepší. A každý si chválí ten svůj, co má doma. Já mám Lucznik s volným ramenem, cena okolo 5000 Kč. Ty levnější stroje nevím, jestli to volné rameno mají, ale to jsou takové už hodně obyčejné šicí stroje pro šití např. záclon a rovných stehů pro úplné šicí amatéry. Kdo chce na stroji šít i oblečení, tak zainvestuje do dražšího stroje.

Já jsem přesvědčená, že volné rameno mají všechny stroje. Ještě jsem neviděla a ani neslyšela o nějakém monolitu. Vždycky mají rameno. Všechny značky, všecny typy.

raadek*
Pokuď "miso" uvažujete o značce Brother, tak vám doporučuju s kovovým rotačním chapačem s dlouhou životností. Začínají od typu BQ.

hodnocení

0x

Všechny stroje jsou vpodstatě konstruované stejně. Málokdy něco nasunujete, protože šijete porubu, tedy volně a pak obrátíte na líc. Když se třeba štepuje, ať už rukávy nebo nohavice, pak se to šije po kouskách a do stroje se to krčením nahrne. ;) Jinou konstrukci mají pouze průmyslové stroje, kde se šije tisíce kusů.

doplněno 28.07.14 10:42:

Určitě máte pravdu. Já, na svém Luczniku právě rukávy nebo nohavice v pohodě, při štepování, nahrnu. Vy to určitě chcete na průmyslové šití. Jinak se drahý, specializovaný stroj nevyplatí. ;)

misa504*
hodnocení

Tak jsem zjistil, že např. Brother J17 má volné rameno nebo Janome 601 XL. A nemáte pravdu, že jsou v podstatě stroje stejné. Právě to volné rameno je důležité na nasunutí u rukávu, nohavice... Bez volného ramene je to s krčením látky problémové a často nemožné šití.

Jaký šicí stroj? #2
Jaký šicí stroj? #3
Jaký šicí stroj? #4

hodnocení

0x

Já mám takový kufříkový šicí stroj NICOLETA . Nevím, jestli se dá ještě sehnat, mám ho už 30 let. ;)

leliasova
hodnocení

0x

Dobrý den,

Narazila jsem na váš dotaz. Na šití rukávů a nohavic jsou doporučeny šicí stroje s volným ramenem.

Co se týče značky, doporučila bych šicí stroje značky janome. Šicí stroje janome jsou kvalitní a velice oblíbeny a několik typů je I s volným ramenem právě pro šití rukávů či nohavic.

Doufám, že dobře pořídíte.

Můžete se podívat i na náš nový e-shop (alespoň i jako inspiraci).

http://www. Aska. Cz/domaci-sici-stroje/janome/

Přidala jsem obrázky šicích strojů janome, které zrovna volné rameno mají.

Přeji hezký den

Eliášová

Jaký šicí stroj? #5
Jaký šicí stroj? #6
Jaký šicí stroj? #7
eulalie*

Jen tak mimochodem - pravidla Poradny: Z3

leliasova

Zadný pokus zde o pravidlo Z3 nebyl.

Odkaz byl pouze informativní co se týče informací daných strojů, proto odkaz na danou kategorii .

Kde paní šicí stroj pořidí, je jen a pouze na ní :) .

misa504*
hodnocení

Nevím, ale jen jsem chtěl dokumentovat " volné rameno " ... Pravidla Poradny : P3

Vše je otázkou názoru.

Hezký den.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]