Nejste přihlášen/a.
Zdravím,chtěl bych schválit popř. navrhnout lepší řešení pro výměnu podlahy v ložnici+ náký dotaz taky mám.
Prkna a škváru sem vyházel až na betonový potěr a chtěl bych položit na tento beton IPU (do tvaru vany až nad výšku cele nastavající podlahy). Dále 5+5 cm EPS a pak udělat beton s kari sítí o výšce cca 5cm. Potom mirelon a koberec.
ted jde o ty dotazy:1.) jaký eps..? Jestli stačí 100Z nebo musím dát 100S pod beton..? 2.) stačí kari sít 15*15cm a průměr drátu 4mm..? 3.) spodní beton není zrovna rovný a nejhladčí-stačí když tento beton potahnu slabou vrstvou cementu..? myslel sem že bych namíchal řidkou směs a tu pak "rozlil po podlaze"..? (Nezní to odborně ale asi pochopíte jak to myslím... )
popřípadě uplně jinou variantu..? místo horního betonu dát izolaci kročejoveho hluku+OSB desky..? Tato varianta je samo dražší, tipuji tak dvojnásobně, a proto od ní asi ustoupím ,ale jestli je v tom opravdu velký rozdíl v tepelné pohodě (beton je prostě studený), tak možná ještě pouvažuji.
pro doplnění jedná se o pokoj cca 15m2, který je podsklepený a na severní stranu, ..
díky za opdpovědi a každou větu...
s pozdravem Petr
Nejprve musíš pochopit,proč to všechno děláš.Když je místnost podsklepená,proč bys dělal hydroizolaci?Ta je potřeba tehdy,když to celé je na hlíně a zemní vlhkost by prosakovala a vzlínala nahoru.Také ta karisíť je tam zbytečná,protože máš betonový strop na sklepu a ten už armovaný je.Polystyren pro tepelnou izolaci nalep ve sklepě na strop a nahoře nemusíš používat žádné mokré postupy a ušetříš peníze a práci.Nahoře můžeš na ten beton položit desky Rigidur slepit k sobě nízkoexpanzní pěnou a máš podlahu hotovou.Levnější jako OSB desky.Mirelon pod koberec nedávej,vlnil by se a po čase nadělal žmolky.Koberec musíš položit s vůli po stranách a olištovat,nejlépe ze zbytků nařezanými pruhy téhož koberce.
JABRAKA
zdravím..
asi sem se nevyjádřil přesně-. v tomto pokoji byla podlaha cca15cm složená z tramu utopených ve škváře a pobito prkny. vše jsem vyházel a ted chci dohnat těch 15 čísel a provest zaroven tepelnou izolaci. Fakt který jsem neřekl je, že se jedná o podsklepený byt v přízemý ve svažitém terenu.) tu hydroizolaci tam chci dat z spíše z duvodu prevence, ptž pokoj je něco málo nad urovní venkovního terenu.
kari sít bych utopil až ve vrchní vrstvě betonu (na polystyrenu), aby zatížením a tepelným pnutím nepraskala podlaha...
postup který popisujete (eps na strop sklepa) chci udělat ve zbývajících místnostech, kde vyška podlahy navazuje..- ta škvára byla pouze v tomto pokoji...(stará část domu)
co se týče rigiduru-tak se chci ted tedy zeptat, jestli je možný ho vyměnit za ten beton na polyši? určitě lze, ale pak musím naprosto vyrovnat polyš a na něj položit tyhle desky... tudíž udělat vyrovnání betonu pod polyšem...atd... plus další věci ale otom moc nevím... mě se tato myšlenka líbí, ptž musí být "teplejší" než beton...
jco se tyče rady na plutí koberce na mirelonu, tak ji beru na vědomí... děkuju za ni... chtěl sem jen další vrstvu, aby ten koberec nebyl studený od toho betonu...
díky za reakci... petr..
Petře.
Ty trámy jsi tam nechal?Pokud ano,tak je nejlépe dát ten Rigidur na ně a podlahu odizolovat vláknitým materiálem.Třeba Rockwool Spolu se sádrovláknitými deskami je to dokonalá kročejová izolace.Ale to by mělo význam v patře,nevím koho by rušil hluk ve sklepě.
JABRAKA
zdravím..
ty trámy jsem vyndal taky-byly ze 40. let ( satará čast baraku) a bylo to na nich znát. Jinak jsem puvodně tuto metodu zamýšlel provest.
ted jsem tedy v situaci jak popisuji na začátku. a zajímají mě právě názory, zkušenosti atd... přidam pro doplneění dvě fota nynějšího stavu...
ještě jsem zapomněl na jeden fakt, že v jednom rohu v místnosti je komín viz. foto2 A bude tedy nutné provést nějakou izolaci kvuli teplu, ptž si myslím že polyš by neměl asi přijit hned ke komínu...poradíte kdyžtak co a jak..?.nebo sis stím nemám lamát hlavu..?
díky moc za odpovědi...
petr
zdravím..
ty trámy jsem vyndal taky-byly ze 40. let ( satará čast baraku) a bylo to na nich znát. Jinak jsem puvodně tuto metodu zamýšlel provest.
ted jsem tedy v situaci jak popisuji na začátku. a zajímají mě právě názory, zkušenosti atd...
ještě jsem zapomněl na jeden fakt, že v jednom rohu v místnosti je komín viz. foto2 A bude tedy nutné provést nějakou izolaci kvuli teplu, ptž si myslím že polyš by neměl asi přijit hned ke komínu...poradíte kdyžtak co a jak..?.nebo sis stím nemám lamát hlavu..?
díky moc za odpovědi...
petr
Petře, vy si dejte třeba ten Rigidur, který radí jarda, třeba izolaci zepspodu a podobně. Já bych udělal asi toto: rozdělil bych výšku prostoru potřebnou k vyplnění na 5 cm betonu bez kari sítě, a zbytek polyš EPS 70Z ve dvou vrstvách. Nerovnost podkladu bych lehce zysypal pískem. Další možnost je místo betonu položit: stavebniny.baushop.cz/... - a přidat EPS.
Je třeba vzít kalkulačku a počítat co je pro Vás výhodnější!
ICQ 55180641
Zdravím... tak budu asi následovat vaše slova a radu. ale mám ještě náký ten dotaz...;o) rozhod sem se že beton vyrovnám nivelačkou, pak parotěsnou folii, 2x 5cm EPS 100Z, mirelon a pak osb desky 2,5 cm...no a koberc...
souhlas.? díky..
akorát se chci zeptat jaká nivelačka bude stačit?
jestli pod EPS, na tu nivelku, mužu dát mirelon taky, nebo jestli jet vubec bez hydroizolace? -radši bych ji tam opravdu dal..
díky za odpovědi... petr
Zdravím... tak budu asi následovat vaše slova a radu. ale mám ještě náký ten dotaz...;o) rozhod sem se že beton vyrovnám nivelačkou, pak parotěsnou folii, 2x 5cm EPS 100Z, mirelon a pak osb desky 2,5 cm...no a koberc...
Může být, ale nesouhlasím. Já bych nivelačku nedával. Zbytečná práce, zbytečné peníze.
akorát se chci zeptat jaká nivelačka bude stačit? Jakákoliv, zvolte tu nejlevnější. O jaké nerovnosti jde? (milimetry nebo centimetry)
jestli pod EPS, na tu nivelku, mužu dát mirelon taky,ale proč mirelon, co si od něj slibujete? nebo jestli jet vubec bez hydroizolace? o hydroizolaci tady nic není psáno mirelon ani parotěska není hydroizolace -radši bych ji tam opravdu dal.
dejte jak chcete, neuškodí.
Ty nerovnosti jsou spíše vlnitost betonu a někde jsou i díry o hloubce 0,5 cm možná i více. Proč ji tam chci dát je proto, protož chci udělat co nejrovnější podklad aby i pak vrstvy EPS byly co nejrovnější a nestalo se že bych měl pod osb deskami mezery. myslím že by to pak znělo jako buben, plus vrzání těchto desek. nejsem odborník a proto jsou moje představi asi trochu jiné než by dělal profík...ale výsledku chci docílit.
Dát mirelon pod EPS mi poradil jeden člověk, že prý to taky trochu funguje jako izolace. puvodně jsem chtěl dát: nivelačku, ipu(nebo parotěsnou folii), eps, mirelon, osb desky, koberec...
byt je jinak podsklepen ale výška podlahy je o cca 20 cm nad urovní terenu a v jednom severním rohu místnosti je řekl bych vlhčeji...proto chci tu vlhkost zastavit...plánuju do tohoto rohu skřín a bojím se plísní atd...
mužete ještě tedy poradit vaší skladbu podlahy..? nebo co obněnit...?
díky...
ale toto je na delší vysvětlování.
"trochu funguje jako izolace" izolace čeho? tepla, zvuku, vody?
"proto chci tu vlhkost zastavit" jak jí chcete zastavit? od čeho je ta vlhkost?
"... rohu skřín a bojím se plísní" to bych se bál taky.
" vlnitost betonu" co tím mylíte. jestli pod polyšem zustane někde mezera +- nekolik milimetrů to nevadí, další vrstva to srovná. Desky slepte k sobě pěnou a nemůže to vrzat!
ICQ 55180641
Myslím tím izolaci od vlhkosti...pak z toho vznikají plísně atd... Ta vlhkost je od cihel ktere jsou pod podřezáním baráku. nynější beton na který chci položit celou novou podlahu je dva řadky pod ní... jestli rozumíte? A z venku baráku není žádná hydroizolace...proto... -ale to bych nechal na jinou denatu.
prostě mi jen někdo poradil at tu ipu nahradím mirelonem... tot vše.. mě osobně se to nedá jako uplně funkční, proto sem se zde chtěl zeptat...
jinak jak se tvářite na sestavu kterou jsem se ptal..? nivelka-koberec...?
vlnitost betonu-myslel jsem že je potřeba absolut rovná podlaha pod eps... jinak je zhruba vlnitost je místy do 1cm na 2 metry délky... Jestli je to málo nebo moc, a moc tady řeším, nedokážu posoudit..proto jsem se ptal...
díky... petr.
doplněno 28.04.09 20:25:ješte se optám... jak ste mysle vyplnit mezery mezi deskami..? plánuju osb desky s perodrážkou...
nebo jste myslel mezery mezi eps..? a ješte se optám jestli se dává eps na těsno ke zdi a pak právě vyplnují nízkoroztažnou pěnou..?
díky...
Myslím tím izolaci od vlhkosti...pak z toho vznikají plísně atd. plísně vznikají od nízké teploty stěn a velké vlhkosti. Mirelon nemuže nahradit Hydroizolaci. Bacha na to. Položte lepenku na zem, svařte jí s obvodovou izolací. Na to položte EPS. Slepte ho pěnou v celistvou plochu, na to položte desky a koberec.
Nivelka je na něco jiného.
1cm na dva metry není nic moc, je to drobnost.
Zdravím..mám ještě dotazek... ty OSB desky by bylo asi vhodný dát taky ve dvou vrstvách na kříž a pak sešroubovat k sobě...? Bojím se že když nechám jen jednu vrstvu tak se časem ta podlaha rozjede...? nebo to mám v zámcích slepit..?
Jo a mirelon-5mm chci dát jen jako další vrstvu pod osb desky kvuli navýšení do potřebný výšky...akorát si řikám jestli to není moc těch 5mm a nedojde časem k zmáčknutí...?
díky za reakci...
pěkný den...petr
...nechal na jinou denatu.*************souhlasím, jiná debata
...poradil at tu ipu nahradím mirelonem*******špatná rada, hodně špatná.
...absolut rovná podlaha pod eps*****tak to není (příklad, položíte EPS na svařovanou lepenku, ale to není rovné atd.)
EPS lepit pěnou k sobě.
vlnitost je místy do 1cm na 2 metry délky.******to nevadí, to se roznese dvěma vrstvami.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.