Nejste přihlášen/a.
Máte někdo zkušenosti s plastovou formou na výrobu obrubníku?Jak náročná je jeho výroba a v jake kvalite se povede výsledek?Dík za rady.
Konkrétně s těmito plastovými formami zkušenosti nemám, ale jinak mám velice dobré zkušenosti s "podomácku" odlévaným betonem do "jakéhokoliv tvaru". I bez vibrace jsem si odlil desky na komín, kanálové desky atd., které měly velice hladké plochy (záleží na hladkosti formy u plastu by to neměl být problém) bez problémů bez trhlin. Postupoval jsem tak že jsem užil písek 04 (křemičitější, bílý) a cement v poměru 1:2-1:3 (tzn. jeden díl cementu na dva až 3 díly písku) Promíchal jsem ručně napřed jako suchou směs a postupně přidával vodu, důkladně promíchat, jsou-li požadavky na "drobné výčnělky detaily" pak udělat trochu řidší, nalít do formy a ještě ve formě trochu "prošťouchat" (špachtlí klacíkem) stáhnout do rovna. Do odlitku lze dle potřeby položit např. kus střiženého pletiva je-li odlitek více "namáhán", rovněž lze přimíchat i trochu "hrubší" větší kamínky. ( nedával jsem) Pro lepší zpracovatelnost hladkost povrchu i větší pružnost odlitku jsem přidal i trochu duvilaxu, to si již chce vyzkoušet. Pokud směs dobře promícháte, nebudete zbytečně šetřit cementem, po odlití odlitek zakryjete proti rychlému odparu vody, případně občas během tuhnutí pokropíte vodou neměl by být problém. Odlitky se mi jeví i pevnější oproti např. tenkým betonovým obrubníkům co lze běžně koupit (křehčí).
Ahoj. Budou s tím potíže. Výroba směsi je trochu náročná na umíchání, na uvybrování ve formě a určitě nebudeš chtít dávat hodně cementu, a to bude ten podstatný problém. Bude to hladové a bude se to sypat. Prd to vydrží a rozhrabe se to. Tak že, škoda práce, škoda materiálu a škoda peněz za vše. Vyber si hotový výrobek. U toho lze, něco co je špatně, aspoň to, chvíli reklamovat.
Každou chvíli vidím někde reklamu na zlevněný obrubník, takže bych stím nelaboroval.
Když už, tak sehnat hodně forem a zajet si pro kvalitní beton do betonárky.
Pokud jich potřebujete opravdu hodně, tak doma to budete vyrábět několik let.
Nejlépe si zjistit co "vyjde levněji", ale toho lití doma se opravdu tazatel nemusí bát, je to bez problému, hezké i trvanlivé.
Na cementu šetřit nehodlám a planuji to dělat s pisku a sterku frakce 0/4 - říkají tomu černý pisek.Klasicky se pridava do betonu nebo na zasip kanalizace.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.