Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Poplatek za TV a rozhlas POMOC

Od: terezka23* odpovědí: 19 změna:

Dobrý den přeji,

mam dotaz ohledně placení poplatků za TV a rozhlas. V bytě bydlíme cca 2 roky. K těmto poplatkům jsme se dosud ještě nepříhlásili. Příští týden to půjdem zařídit. Mám ale otázku , když napíši, že máme televizor od doby kdy bydlíme, zda budeme platit pokutu uvedenou v zákoně či ne? Nebo mám napsat, že vlastníme televizor např. k datu 20. července 2014? Poraďte prosím, nemám s tím zkušenosti a mám strach abych neplatila pokutu. Předem děkuji za jakoukoliv radu a odpověď.

19 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

ben®
hodnocení

4x

Dobrý den, uplatnil bych metodu, že zpětně nic nepřiznávám. Proč? Takže, dejte tam datum, až to půjdete zařizovat. Myslím, že se nikdo na nic ptát nebude. Zdravím!

doplněno 27.07.14 13:07:

Ano, já bych tam dal datum dne, kdy bych to šel vyřizovat a pokud je tam někde kolonka, např. od kdy máte TV, tak bych uvedl červenec 2014 - dříve nebyla ta potřeba sledovat TV a ani poslouchat rádio. Když vyplňuji nějaký formulář, tak dávám datum velmi přibližný tomu dni, kdy s tím půjdu na úřad.

terezka23*
hodnocení

Takže, myslíte , že když tam dám datum, v den, který tam půjdu, že si nikdo nic zpětně zjišťovat nebude zda jsme už TV měli či ne?

rv*

Všem, se kterými budete jednat, je to šumafuk. Teda pokud se nebudete zbytečně moc vyptávat.

ladinpraha*
hodnocení

2x

Nikdo nic zjišťovat nebude. Nikomu není nic do toho, jestli v bytě bydlíš nebo ne. A vlastnictví TV nebo rádia na to taky nemá vliv. Platíš za možnost přijímat. A tu možnost máš dneska i v telefonu, případně i v hodinkách.

doplněno 27.07.14 13:28:

Klidně tam dej datum, kdy tam půjdeš. Já bych tam klidně napsal, že TV zatím žádnou nemám. Ale tohle stejně nikoho zajímat nebude. Pokud nebudeš moc mluvit.

doplněno 27.07.14 14:16:

Pepr - té úřednici bude nějaké zdůvodňování ukradené. Pro ni je to běžný úkon, kterých dělá tisíce a nestojí za jakýkoli komentář.

terezka23*
hodnocení

No jasně, jde mi jen o to jestli není blbý, že datum od kdy vlastníme TV dám ten co tam půjdu. Bude lepší když dam třeba datum týden staré ne? :D Možná mam divné otázky, ale vážně dělám to poprvé :D a asi vypadám jak tupec...

@ladinpraha: "...pokud nebudeš moc mluvit." No jo, jenže každý koho jsem někdy viděl v nepříjemné situaci, kde byl nervózní, tak právě až zbytečně moc mluvil :-D

doplněno 27.07.14 15:08:

@ladinpraha: No mě je to též jasné, ale vysvětlujte to těm lidem co při nervozitě mluví a mluví a mluví :-D

A nejde o zdůvodňovování, ale při té nervozitě a jen tak mezi řečí někdy člověk řekne i co by nechtěl.

hodnocení

1x

strachujete se zbytečně napište do televize a rozhlasu, že čestně prohlašujete že nemáte žáden rozhlasový ani televizní příjimač a tím pádem nemusíte platit žádné poplatky a tímto úkonem Vám televize i rozhlas můžou vlézt na záda a ušetříte 2160 kč ročně samozřejmě Vás nenabádám k nějakému nekalému činu, ale jak se říká chytrému napověz blbého kop..

terezka23*
hodnocení

Tak mě o to tak nejde platit 135,- měsíčně, jen mi jde o to, že když to teď přihlásíme, zda dostaneme pokutu, že jsem to neučinili dříve?

ben®

Dobrý den, ale, jaké dříve? Vy jste přeci dosud žádnou TV a rádio neměli, tak až nyní se jdete přihlásit - tedy, pokud by se někdo ptal (jakože nebude). A pokud se to přihlašuje stále na poště, tak té paní je to opravdu jedno. A něco si o tom můžete i přečíst viz odkaz. Zdravím!

novinky.cz/...

doplněno 27.07.14 15:28:

No, ona ta situace nenastane, ale Vy můžete říci, že jste měli zatím TV jenom půjčenou, aby jste si vyzkoušeli, zda je její sledování lepší, než se dívat po večerech z okna nebo do zdi. A nyní už to víte, jak je TV úžasná a tak jste si koupili vlastní. Ale, jak je již uvedeno, raději mluvte méně. Jenom oznámíte, že jdete přihlásit TV a rozhlas.

doplněno 27.07.14 15:52:

Nemáte zač. A jak se říká, tak nestahujte kalhoty, když brod je ještě daleko .

terezka23*
hodnocení

Jasný , děkuji za radu, jen mám takové tušení, zda si to nezjišťujou ti "vyšší", ale zase jak by mohli, že?!

doplněno 27.07.14 15:47:

Vaše verze odpovědi mě pobavila :D..., ale i to se může v běžném životě stát..., ale mockrát děkuji za vaše rady a názory :)

2kedar*

To není pravda.! Pokud vlastníte JAKÉKOLI zařízení, které je schopno přijímat TV, či rozhlasové vysílání, pak je "vymalováno" a jste podle zákona POVINEN tyto poplatky uhradit. Stačí mít v autě rádio.

Moje bývalka má "autorádio", kde se dá přehrát všechno, od flešek, přes SD karty, až po televizní vysílání.

Já už dnes v autě nemám nic a radši si zazpívám... (falešně) *smich*

Už mi to 3x vykradli a škoda na autě byla vždy vyšší, než ono rádio. :(

stirecek*

majo78: tak tak :)

hodnocení

1x

Zarid vse pres net a budes mit jistotu ze nebudes nervozni a moc se vykecavat.

jmlc*
hodnocení

0x

datum vlastnictví TV je k ničemu - bydlíte 2 roky a od nahlášení nového bydliště máte povinnosti platit ze zákona.. kdo neplatí bez ohledu na vlastnictví TV porušuje zákon...

macek7411*
hodnocení

0x

Docela se bavím, odpovídat by měl asi člověk, který to ví. Na placení poplatků axistuje zákon, po získání přijímače máte 15 dní na přihlášení, ve formuláři máte tento den uvést. Asi jde ráno přijímač přivést domů a jít ho přihlásit.

2kedar*
hodnocení

0x

Já osobně televizi nemám, ovšem v pokoji od dcery telka je. Ona si tam pouští tak maximálně Očko.

Stejně musím ze zákona poplatek platit. Je to jednoznačně dáno zákonem. Pokud vlastníte (jakékoli)

zařízení, které je schopno přijímat TV vysílání, pak jej musíte platit, ikdyž to nevyužíváte.!

Máte komp, noťas, tablet... to všechno dnes umožňuje příjem televize. Nato oni hrají. :(

buss
hodnocení

0x

Půjdete na poštu (nebo přímo ČT) vyplníte přihlášku, datum vyplnění, nebuďte z toho ...

hodnocení

0x

Oni budou rádi, že se vůbec někdo přišel přihlásit a ptát se Vás nebudou.

wjo
hodnocení

0x

Na webu ČT se zaregistrujte tvp.ceskatelevize.cz/... , na webu rozhlasu zis-ext.rozhlas.cz/... . Mezi námi - je to rychlejší než psát sem, co máte dělat...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]