Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Forma na beton

Od: kutiljara2 odpovědí: 4 změna:
Dobry den . chci si udelat strisky na betonovy pkot!mam formu ale nevi
m jak na to.chci je probarvit!jake pridat barvivo?jak udelat aby byl beton hlatky a aby vydrzel?potrebuju jich moc!Dekuji za rady

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

markkko*
hodnocení

1x
Ve skole jsem se ucil ze se s formou(s betonem) ma vybrovat aby to bylo krasne hladky na povrchu. Osobne bych to udelal z jemnneho prosateho pisku ale pokud je jen jedna forma tak to bude asi k nicemu. Obarveni - nic do betonu ale natrit fasadni barvou trebas za 2mesice. Vysychani betonu pozvolna-ne prime slunce(30°C)

kjanik112*
hodnocení

1x

Jde to dělat také amatérsky, ale výsledek nikdy nebude odpovídat vynaloženému času. Zjistěte si na internetu, které firmy u nás dodávají vybavení pro betonářská družstva. Vibrační stůl, stavební chemie, barviva. . Toto zařízení lze zmáknout i po domácku. Sežeňte si technologii betonu pro výrobu ve formách. Pouhé namíchání nějakého betonu doma a naplácání do forem je ztráta času, za pár let se Vám rozpadne.

hodnocení

0x

jediná rozuná pomoc je rada stričky zakoupit, Vše co vyrobíte bude mít různou kvalitu a s tím spojené problémy.

edyss*
hodnocení

0x

Pokud to máte na plotové tvarovky, tak já jsem si udělal dvě formy z 2mm tlustého plechu ohnutého přesně na tvar jak se prodává a délky 1m. Boky jsem si udělal ze dřeva, z toho jedna strana byla pohyblivá pro nastavení vždy určité délky, kterou jsem potřeboval. Na vnitřek plechu i na boky jsem nalepil silnější folii, z důvodu hladkého povrchu a lepšího vyklápění z formy. Navíc plech koroduje a po nátěru se to špatně vyklápělo, ikdyž to mělo zkosení. Oproti originálu mám ty stříšky trošku silnější. Žádné výztuhy jsem do toho nedával. Mám to na plotě již 13 let, bez nátěru a vše ok.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]