Nejste přihlášen/a.
Jak dlouho doma uchováváte doklady o platbách za SIPO, faktury za telefon, energie , výpisy banky a pod.
Je stanovené konkrétně roky tzv. archivace. Nebo vždy po ukončení kalendářního roku /myslím např. po 1/4 dalšího roku/ zlikvidujete předešlý rok. Mám na mysli běžnější doklady.
nic mi nechodí - také mám vše v PDF - buď mi to přijde do mailu, nebo prostě naskočím do aplikace dodavatele a v případě potřeby si to vytisknu...
Jediná papírová faktura je za elektřinu kvůli ročním rozpisům - porovnávám roční spotřebu el.energie, VT/NT a podle čtvrtletních výsledků se případně zaměřím na šetření... Letos jsem dostal přeplatek 5000 (pro info - RD vše na elektřinu, vyúčtování na 23000,-Kč).
Jednou za 2-3 roky jdu uklidit k babičce a likviduji ohněm doklady a složenky (většinou od firem, které už pár let neexistují )
Ahoj. Tak, chvíli jsem rozmýšlel, jestli to mám přiznat, ale tuhle jsem našel na baráku na půdě doklady a účty ještě z roku 1983. Jinak si některé i bežné platby za cokoliv, dávám do takové šikovné krabičky s číslem letopočtu. Mám to už od roku, když čert, byl ještě malej kluk. Co rok to krabička. Asi dva kartony. A to na tom nijak neujíždím. Jen to prostě nevyhazuji. Co kdyby.
doplněno 27.07.14 22:26:Mařenko, svým dotazem jste mě vyprovokovala k tomu, že jsem udělal náhodný výběr krabičky a trochu se jí polistoval. Zajímavé čtení. Na některé pořízené věci jsem se dokonce i upamatoval. Zvláštní. Ahoj.
Dokuď se mi vejdou do jim určené krabice-od porcelánovího servisu,zpravidla 3 roky,od pojistek,stavebka,důchodového atd. dokuď jsou smlouvy aktivní a nezrušila jsem je.Paragony 2-3 roky,podle toho,jaká je záruka,ale od opravdu velkých a drahších věcí po celou dobu,co je máme.,,Úklid v krabici dělám tak 2x ročně.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.