Nejste přihlášen/a.
Když odtáhnete, nadzvednete, packu, která cívku drží a přitlačuje už navinutou nit, pustí cívku.
doplněno 25.07.14 08:11:Ještě mě napadlo, jestli to je hodně moderní stroj, že může mít knoflík, tlačítko na uvolnění. Není to na točícím se kolečku úplně vpravo? Uprostřed toho kolečka.
Žádná packa tam není. Cívku drží pouze pérko. Vždy stačlo pouze natočit cívku dírkou na toto pérko a zastrčit. Při vyndavání se pérko samo zatlačilo dovnitř a tím se cívka uvolnila.
Zkoušeli jsme to tak a je to úplně zaseklé - možná to pérko už ani nemá vliv na zaseknutí?. Ručně jsme zatlačili pérko, v další fázi jsme jej povytáhli dutým středem tyče a nic. Při větším zatažení za cívku se tyč nadzvedává, cca o 0,5 cm, a nevím jaký vliv to může mít na "střeva"stroje.
Zde je online manuál. Nejsem si jistá stejným číslem zařízením, ale dle obrázků manuál odpovídá tomu, který mám doma: google.cz/...
doplněno 25.07.14 09:18:obrázek aktuálního stavu
Ahááá, já jsem z obrázku pochpila, že se má cívka odlačit od navíjecího zařízení. Protože stroj přestává šít, když navíjí, tak tam musí být složitější zařízení, které se mohlo zaseknout. Když to nebude umět mamka, budete muset volat opraváře. Lituji, že vám neumím poradit.
Děkuji za snahu. Obávám se, že mamka mě spíš zabije, než pomůže. Jsem v rodině jediná ženská, co nemá "ženské" koníčky. Předpokládám, že kdyby se jí něco podobného stalo, první by volala mě :D
Je nám záhodou, že obyčejné navíjení může takto pevně cívku utáhnout k tyčce. Večer ještě zkusím olej. Toho se přítel bál, aby neponičil vnitřek. V nejhorším případě tu cívku zkusím přestřihnout/zlomit.Šroubovat si mi stroj nechce, jelikož bych se do toho zase zabrala a zkoumala vnitřek
já si osobně myslím, že se vám navinula nit mimo cívku a proto to na tom trnu drží. odklopte od navíjení a odmotejte veškerounit z cívky. Pak zkuste prázdnou cívku sejmout.
doplněno 25.07.14 16:00:podle obrázku se zdá, že je nasazena správně...to pérko zase takový odpor neklade, jestli jde to pérko něčím zmáčnout bez problémů, tak to rím na 100% není. Spíš jak píši namotaná nit pod cívku..
Ahoj. Já bych si dal pod tu cívku nějaký slabý plech, nějakým přiměřeně velikým šroubovákem bych odspoda zapáčil na tu cívku a zezhora bych přidržel tu hřídelku, aby na ní nepůsobil ten tah toho páčení. Cívka by tak měla slézt z té hřídelky. Je tam jen nasazená a zacvaklá tím pérkem z boku. Jak tu někdo už psal, může na té hřídelce být něco navíc a tak se to těsně šprajcuje. Držím palce. Pak se svěřte. Ahoj.
Děkuji všem za odpověď.
Podařilo se mi nakonec cívku uvolnit. Ručně jsem odmotala niť na jinou cívku a v tu chvíli se tato cívka uvolnila. Doposud nechápu, jak se mohla cívka při návinu tak stáhnout. Během víkendu jsem navíjela 2x a vždy v pohodě.
hlavně že se povedlo... já myslím že jste si nevšimla toho, že se nit navinula mimo...také se mi to stalo...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.