Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Hluk v bytě - zjištěná příčina

Od: jeny* odpovědí: 8 změna:

Děkuji všem za odpověd ,musím Vám napsat že nakonec z toho rušení spotřebiče od sousedů se vyklubala ventilace na střeše od telefoní společnosti která je bohužel slyšet jen u nás u sousedů nad námi nic neslyší, což se divím protože nad námi jsou ještě dva byty a až na střeše mají ty větráky od kterých tedy pochází ten zvuk ,opravdu si už připadnu jako cvok .Jsme zvědavá jak se to bude řešit protože technik řek že maj prej vysílačů po střechách plno ,ale nestěžoval si ještě nikdo asi jsme první .Doufám že to má nějaké řešení on říkal že to nepřekračuje hladinu povoleného zvuku,ale pro nás tento dunivě vibrační zvuk je pro normální bydlení nepředstavitelný ,v noci je to totiž nejhorší to se v tom tichu a po stěnách rozléhá nejvíce.Takže opět se chci zeptat jestli někdo nemáte zkušenosti s těmito problémy jestli se dá vůbec něčeho dosáhnout ,protože důvěrník říkal že kdyby si stěžovalovíce lidí okamžitě by se ustoupilo od smlouvy ale stěžujem si jen mi ,jenže já přeci nebudu zticha trpět :( Děkuji za odpověd

výtka
Upozornění od sys clayman 22. 04. 2009 11:52:09

opravdu nechápu, proč to nepíšete do původní otázky a drobíte diskuze na x částí? *bum*

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Problém je ten, že rezonance se mohou projevovat jen u vás, protože cesty vibrací a zvuků jsou nevzpytatelné. Nahlaste to na u vás příslušnou hygienickou stanici a to písemnou formou. Přijedou a provedou potřebné měření a vyhodnotí. Podle hodnocení se dělají patřičné kroky k nápravě.

jeny*
hodnocení

Děkuji za příspěvek od autora Coteda,jen se chci ještě zeptat myslíte si že hlučnost platí i na vibrace?Není to zvuk hlasitý přes určený limit ale je to zvuk dunivě vibrační který je vnímán nejen sluchem ale i celým tělem což je velice nepříjemné? děkuji za odpověd

Provedou měření které je potřeba a hlavně se nedejte někým zvyklat. Poku to tam je, tak se to musí vyřešit. Třeba odstraněním toho zařízení. Nedejte se.

lidka*
hodnocení

0x

Já jsem ještě před rokem bydlela v domě, který byl poměrně blízko trati a krásného vysokého viaduktu. Zpočátku mě vlak budil tím jak přejížděl viadukt. Navíc za viaduktem byl nechráněný přejezd a tak někteří strojvedoucí motoráčků se předháněli v houkání. *ee* Byla to vzdálenost cca 200 metrů přes údolíčko a okna ložnice jsem měla na úrovni viaduktu a trati. Mohu Vám říct, že za nějaký čas jsem vlaky vůbec nevnímala. Ale už nevím, jak to dlouho trvalo. Proto to možná ostatní majitelé už také nevnímají. Prostě si na ten zvuk zvykli. Nedávno tu byl podobný dotaz a jedním z řešení bylo - umístit v bytě malou vodní fontánku, která by možná i ty nepříjemné vibrace trochu překryla, alespoň do té doby, než Vás to přestane rušit. Nevím, jak by to bylo technicky náročné, umístit zařízení na jiné místo na střeše. Možná, že za zkoušku bys to stálo, pokud by se Vám to podařilo dojednat. Z jiného místa by se ty vibrace třeba do Vašeho bytu nepřenášely. Hezké svátky a hlavně bez rušení! *tuc*

jeny*
hodnocení

Vážená Lidko ,děkuji za přispěvek ,a vím o čem píšete předešlé bydliště jsme také měli 300 metrů od železničního přejezdu ,ale nemyslím si že to je to stejné, jde o úplně jiný druh rušení ,tohleto dunivě vibrační rušení je 24 hodin denně a víte co to je poslouchat tento zvuk neustále nepřerušovaně ,jak to působí na psychyku .A k tomu ještě s manželem máme docela lehké spaní takže fontánka by to určitě nevyhrála stačí nám jedno rušení.Prozatím jsme to vyřešily tak že chodíme spávat k rodičům ,protože jsme už od toho nevyspaní docela unavení jak fyzicky tak psychicky.A nemyslím si že na tohle se dá zvyknout dá se na ledacos ale na tento druh vibrací ne.Ale moc děkuji jste hodná že jste mi i Vy přispěla k mému problému a taky přeji Krásné Velikonoce a bohatou pomlázku Jeny

hodnocení

0x

dotaz souvisí s: poradte.cz/...

sysclayman
hodnocení

Zase já nechápu proč dokáže někdo neustále prudit

Drahá Jeny,
je super, ze Vas pripadny problem pomohou ostatni vyresit, proto jsem tuhle poradnu take udelal, ale urcite se najdou i jini, kterym se stejna rada bude hodit. Prijdou na danou diskuzi a ta je od pulky nebo jen prvni pulka, tzn, ze je jim uplne na nic a proc? protoze nekdo z neznameho duvodu droli otazky na x casti.

Je mi lito, ze to berete jako prudeni = to me mrzi, ale proc se za svuj nazor nepostavite vlastnim jmenem? Myslite, ze vas za to nekdo bude perzekuovat? my bereme vsechny nazory, i ty co se nam nelibi ;)

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]