Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, mám dilema. Nechal jsem si postavit pergolu a nyní bych tam chtěl udělat schody a nějaká vrátka, ale nevím, jak to mám udělat. Nechci tam nikde přidávat stojací trám, ale když ho tam nedám, tak nevám jak docílit toho, aby to drželo. Díky za nějaké tipy a rady. Díky.
Upřímně řečeno, levitovat ty vodorovné trámky asi nedonutíte. Takže buď tam dáte svislou vzpěru oboustranně vetknutou a nebo jen krátký sloupek kotvený pouze do podlahy. Ten bude náchylný k vylomení, ale ve spojení se zábradlím u schůdků by to mohlo mít dostatečnou tuhost. Jen se mi nezdá jedna věc: Z fotografie sice nejsou jasné proporce pergoly, ale nabývám dojmu, že při umístění schůdků do daného místa si o tu šikmou vzpěru urazíte hlavu. Nebo je to dost vysoké?
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.